search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 02:56
MENU CLOSE

Ο Αμβρόσιος «σβήνει» 40 κεράκια στη μητρόπολη Καλαβρύτων και… παραιτείται

14.11.2017 08:19
Ο Αμβρόσιος «σβήνει» 40 κεράκια στη μητρόπολη Καλαβρύτων και… παραιτείται - Media

 

Ο πληθωρικός μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιος συμπληρώνει την ερχόμενη  Κυριακή, 19 Νοεμβρίου,  40 χρόνια από την ενθρόνιση του. Με αφορμή το γεγονός επανέλαβε για άλλη μια φορά την πρόθεσή του να παραιτηθεί από την μητρόπολη, λόγω γήρατος.

Σε ανακοίνωση της Μητρόπολης αναφέρονται μεταξύ άλλων τα εξής:

«Με την ευκαιρία αυτή, η Ιερά Μητρόπολις έχει προγραμματίσει μια σειρά εκδηλώσεων, στις οποίες καλούνται να παραστούν ο ιερός κλήρος και οι ευσεβείς χριστιανοί μας. Η αρχή θα γίνει το πρωί της Κυριακής, όπου στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Φανερωμένης Αιγίου θα τελεστεί Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και επιμνημόσυνη δέηση υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των προκατόχων Αρχιερέων του Μητροπολίτου μας.

Ακολούθως, περί τις 12 το μεσημέρι θα τελεσθούν τα εγκαίνια του Εκκλησιαστικού Μουσείου της καθ’ ημάς Ιεράς Μητροπόλεως, το οποίον είναι πλέον έτοιμο να ξεναγήσει τους επισκέπτες του στην εκκλησιαστική παράδοση της περιοχής μας. Τέλος, το απόγευμα της ίδιας μέρας και συγκεκριμένα στις 7μ.μ., αντί της καθιερωμένης εσπερινής ομιλίας και στα πλαίσια της επετείου του Σεβασμιωτάτου, θα δοθεί συναυλία στο κινηματοθέατρο «Απόλλων», από την μικτή 50μελή σερβική χορωδία «Μπράνσκο», η οποία, με μαέστρο την πρεσβυτέρα Σάρα Τσιντσάρεβιτς, θα αποδώσει ελληνικά και σερβικά κομμάτια».

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 02:01