search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 03:31
MENU CLOSE

Ζιμπάμπουε: Υπό κράτηση ο Μουγκάμπε

15.11.2017 08:32
Ζιμπάμπουε: Υπό κράτηση ο Μουγκάμπε - Media

 

Οι δυνάμεις του στρατού της Ζιμπάμπουε έθεσαν υπό κράτηση τον πρόεδρο της Ρόμπερτ Μουγκάμπε, σύμφωνα με ανακοίνωση τους από τα κρατικά κανάλια της χώρας τα οποία έχουν καταλάβει. 
 
Αξιωματικοί και οχήματα έχουν αποκλείσει την πρόσβαση στη βουλή, τα δικαστήρια και τα υπόλοιπα δημόσια κτήρια, από το βράδυ της Τρίτης.

«Στόχος μας είναι να φέρουμε ενώπιον της δικαιοσύνης τους εγκληματίες γύρω από τον πρόεδρο που προκαλούν κοινωνική και οικονομική βία», ανακοίνωσε ο στρατός που ζητά και τη συνεργασία των υπολοίπων σωμάτων ασφαλείας. 

«Συνεργαστείτε για το καλό της χώρας μας (…) κάθε πρόκληση θα αντιμετωπιστεί με την δέουσα απάντηση», προειδοποιούν τους υπόλοιπους ένστολους. 

Ο 93χρονος Μουγκάμπε είναι πρόεδρος της χώρας από το 1987. Η τοποθεσία που κρατείται παραμένει άγνωστη με τον στρατό να διαβεβαιώνει πως τόσο ο ίδιος όσο και η γυναίκα του είναι ασφαλής. 

Πηγή: skai.gr

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 02:01