search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 21:30
MENU CLOSE

Επεισόδια μετά την πορεία για το Πολυτεχνείο – Επτά προσαγωγές στη Θεσσαλονίκη (Photos)

17.11.2017 18:07
Επεισόδια μετά την πορεία για το Πολυτεχνείο - Επτά προσαγωγές στη Θεσσαλονίκη (Photos) - Media

 

Επεισόδια σημειώθηκαν μετά το τέλος της πορείας για την επέτειο του Πολυτεχνείου. 

Έγιναν συγκρούσεις διαδηλωτών με τα ΜΑΤ στην οδό Αλεξάνδρας, όπου οι αστυνομικές αρχές προχώρησαν σε μια προσαγωγή.

Δεκάδες βόμβες μολότοφ, πέτρες και άλλα αντικείμενα συνεχίζουν να πετούν περίπου 100 νεαρά άτομα εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων, στις οδούς Στουρνάρη και Τοσίτσα και σε δρόμους πίσω από το Πολυτεχνείο.

Οι αστυνομικοί απαντούν με χρήση δακρυγόνων και χειροβομβίδες κρότου λάμψης, ενώ πάνω από την περιοχή πετάει συνεχώς ελικόπτερο της Ελληνικής Αστυνομίας.

Στην Πατησίων, μπροστά από το Πολυτεχνείο, όπου βρίσκονται ισχυρότατες αστυνομικές δυνάμεις, επικρατεί ηρεμία αυτή την ώρα.

Σημειώνεται πως έχουν στήσει οδοφράγματα με κάδους απορριμμάτων, ενώ επεισόδια σημειώνονται αυτή την ώρα και κοντά στην πλατεία Εξαρχείων.

Προσαγωγές στη Θεσσαλονίκη

Σε επτά προσαγωγές υπόπτων για τα επεισόδια που σημειώθηκαν έξω από την Πολυτεχνική Σχολή του ΑΠΘ, μετά τις πορείες για την 44η επέτειο εξέγερσης του Πολυτεχνείου, προχώρησε η Αστυνομία. Οι προσαχθέντες οδηγούνται στο Αστυνομικό Μέγαρο της Θεσσαλονίκης, όπου εξετάζεται η συμμετοχή τους στα επεισόδια.

Όλα ξεκίνησαν λίγο μετά τις 8 το βράδυ, όταν ομάδα 30-40 κουκουλοφόρων κινήθηκε προς την Πανεπιστημιούπολη απ’ όπου με ορμητήριο την Πολυτεχνική Σχολή έστησε οδοφράγματα επί της οδού Εγνατίας, εκτοξεύοντας -κατά διαστήματα- βόμβες μολότοφ, φωτοβολίδες, πέτρες, μάρμαρα κ.ά προς τις διμοιρίες των ΜΑΤ που ήταν παραταγμένες απέναντι, στο «Παλαί ντε Σπορ». Οι αστυνομικοί απάντησαν με χειροβομβίδες κρότου-λάμψης, ενώ έγινε περιορισμένη χρήση χημικών. Το παραπάνω σκηνικό διήρκεσε περίπου δύο ώρες.

Η κυκλοφορία των οχημάτων στο μεγαλύτερο κομμάτι της Εγνατίας έχει αποκατασταθεί αυτή την ώρα, όπως και στους γύρω δρόμους της Πανεπιστημιούπολης. Στο σημείο αναμένονται συνεργεία του κεντρικού δήμου για να καθαρίσουν το οδόστρωμα, ενώ τις επόμενες ώρες αναμένεται να φανεί και το μέγεθος των ζημιών στην Πολυτεχνική Σχολή, καθώς οι κουκουλοφόροι ξήλωσαν ό,τι βρήκαν μέσα στο κτίριο, από τραπεζάκια και καρέκλες έως μάρμαρα και σιδηροκατασκευές, μεταφέροντας τα στο δρόμο για να φτιάξουν τα οδοφράγματα.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 21:30