search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 05:01
MENU CLOSE

Σχέδια επί χάρτου και υποσχέσεις αντί έργων από Δούρου

18.11.2017 10:46
Ρένα Δούρου: Η Περ. Αττικής προωθεί με λογότυπό της ως αντισηπτικό και απολυμαντικό, ένα προϊόν που είναι καλλυντικό            - Media

Να μαζέψει τα… ασυμμάζευτα και να αναστρέψει τις αλγεινές εντυπώσεις που προκάλεσε η έλλειψη ετοιμότητας της Περιφέρειας Αττικής στη διαχείρηση εκτάκτων καιρικών φαινομένων και στην υλοποίηση αντιπλημμυρικών έργων προσπαθεί η Ρένα Δούρου.

Σε συνεντεύξεις που έδωσε στην ΕΡΤ και στην Εφημερίδα των Συντακτών προσπάθησε, ούτε λίγο ούτε πολύ να αποποιηθεί τις ευθύνες της. 

Συγκεκριμένα, η  Ρένα Δούρου μίλησε στην Εφημερίδα των Συντακτών για «προδιαγεγραμμένη τραγωδία» στη Δυτική Αττική με τους νεκρούς από τις φονικές πλημμύρες σε Μάνδρα και Νέα Πέραμο.

«Γι’ αυτό το λόγο δίνουμε ιδιαίτερη έμφαση σε αυτά τα προβλήματα από την πρώτη στιγμή που αναλάβαμε την ευθύνη της Περιφέρειας πριν από τρία χρόνια» προσθέτει η Ρένα Δούρου.

Επισημαίνει ότι  «ωριμάζουν και προχωρούν 163 αντιπλημμυρικά έργα ύψους 508 εκατομμυρίων ευρώ. Για τη συγκεκριμένη περιοχή εκτελούνται και είναι υπό δημοπράτηση έργα ύψους 58 εκατ. ευρώ. Πρόκειται για στοχευμένα έργα όπως … η διευθέτηση του χειμάρου Σούρες Θριασίου Πεδίου».

Στην ίδια συνέντευξη επιχειρεί να ρίξει τις ευθύνες στο «τρικέφαλο τέρας» της ελληνικής δημόσιας διοίκησης «η ευθυνοφοβία, η γραφειοκρατία και η αδράνεια».  Για το ρέμα της Αγίας Αικατερίνης επαναλαμβάνει τον ισχυρισμό ότι για την μη υλοποίησή του ευθύνεται το… Δασαρχείο λέγοντας ότι «τη μελέτη την ολοκληρώσαμε και ξεκινήσαμε από το 2014 την αλληλογραφία με το Δασαρχείο για να πάρουμε φέτος, 2017, την απάντηση του τελευταίου ότι τη βάζει στο αρχείο λόγω… δασικών χαρτών και ζητά νέα στοιχεία».

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε συνέντευξή της στην ΕΡΤ η κ. Δούρου είπε ότι «δεν πνίγηκε μόνον η Αττική, υπάρχει και η Πιερία…».

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 02:01