01/10/2020 01:43:49

Δεν φαντάζεστε ποιο είναι το πιο επικίνδυνο πράγμα που παραγγέλνουμε σε μπαρ και εστιατόρια

Δεν φαντάζεστε ποιο είναι το πιο επικίνδυνο πράγμα που παραγγέλνουμε σε μπαρ και εστιατόρια - Media

 

Όλοι μας στα εστιατόρια παραγγέλνουμε και κάτι να πιούμε. Το ποτό ή το αναψυκτικό μας συνοδεύεται πάντα και από παγάκια. Πόσο ασφαλή όμως είναι για την υγεία μας τα παγάκια που υπάρχουν στα εστιατόρια και τα μπαρ;

Τριάντα bartenders ρωτήθηκαν από το Bussiness Insider για τα «άπλυτα» των επιχειρήσεων στις οποίες εργάζονται. Ένας από αυτούς έδωσε μια απάντηση μάλλον ανησυχητική. «Κανένα σχεδόν εστιατόριο ή μπαρ δεν καθαρίζει τις μηχανές πάγου όσο συχνά θα έπρεπε», είπε ανώνυμα.

Η αποκάλυψη δεν είναι καινούρια. Εάν οι μηχανές δεν καθαρίζονται τακτικά, αυξάνεται ο κίνδυνος βρωμιάς, μούχλας και μικροβίων.

Στις ΗΠΑ, όπου υπάρχει νομοθετική πρόβλεψη και βαριές κυρώσεις, λίγοι φαίνεται ότι πειθαρχούν. Τα πρόστιμα κυμαίνονται από 100.000 δολάρια υπό κανονικές συνθήκες ή και 250.000 δολάρια για άτομα και 500.000 για επιχειρήσεις, εάν το αδίκημα επιφέρει το θάνατο. Ο μολυσμένος πάγος έχει συνδεθεί άλλωστε με πρόκληση τροφικών ασθενειών.

Πριν 9 χρόνια, μολυσμένος πάγος προκάλεσε την ασθένεια δύο νεόνυμφων και περίπου 70 καλεσμένων τους στο γαμήλιο πάρτι. Το 2011, σε μελέτη που έγινε στο Λας Βέγκας, διαπιστώθηκε ότι το 1/3 των διανομέων πάγου ήταν εστίες αναπαραγωγής βακτηρίων. Το φαινόμενο δεν περιορίζεται στις ΗΠΑ, το 2013, σε εστιατόρια αλυσίδας στην Κίνα, τα παγάκια είχαν 13 φορές περισσότερα βακτήρια από το νερό τουαλέτας.

Πηγή: healthview.gr

 

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.