21/07/2019 15:17:38

Πώς ζωγραφίζουν τα άτομα με σχιζοφρένεια (Photos)

Πώς ζωγραφίζουν τα άτομα με σχιζοφρένεια (Photos) - Media

 

Η σχιζοφρένεια είναι μια έντονη ψυχική διαταραχή της οποίας τα συμπτώματα μπορεί να περιλαμβάνουν σχεδόν τα πάντα, από μια μη φυσιολογική κοινωνική συμπεριφορά, μέχρι το να ακούει ο ασθενής φωνές και να μην μπορεί να διαχωρίσει την πραγματικότητα από την φαντασία.

Συχνά, δε, η σχιζοφρένεια συνοδεύει άλλες, λιγότερο σοβαρές ψυχικές παθήσεις, όπως η κατάθλιψη και το άγχος. Περιττό να πούμε ότι, το άθροισμα αυτών των διαταραχών είναι δύσκολο να αντιμετωπιστεί. Το 50% των ατόμων που διαγιγνώσκονται με σχιζοφρένεια καταλήγουν σε κατάχρηση ουσιών, ως μέσο για να αντιμετωπίσουν την κατάσταση.

Αλλά υπάρχουν κάποιοι που στρέφονται σε κάτι πολύ λιγότερο επιβλαβές και ταυτόχρονα απελευθερωτικό και εποικοδομητικό για την αντιμετώπιση της κατάστασής τους: την τέχνη.

Τα ακόλουθα έργα δημιουργήθηκαν από άτομα που πάσχουν από σχιζοφρένεια. Μπορεί μερικά από αυτά να σας σοκάρουν στην όψη, αλλά για τους δημιουργούς τους τα έργα αυτά τους βοηθούν να εξωτερικεύσουν και να απεικονίσουν τα όσα συμβαίνουν μέσα στο μυαλό τους. Αυτό από μόνο του κάνει την σκληρή πραγματικότητα της καθημερινότητάς τους λίγο πιο υποφερτή για εκείνους.

1. "Electricity Makes You Float" από την Karen Blair, μια γυναίκα με σχιζοφρένεια

 

2. Προσέξτε την ποικιλία των διαθέσεων στα πλάσματα που ξεπηδούν μέσα από το κεφάλι αυτού του ανθρώπου, αντιπροσωπευτικό σύγχυσης που επιφέρει η σχιζοφρένεια μερικές φορές.

3. Αυτό το έργο έγινε από άγνωστο σχιζοφρενικό καλλιτέχνη που προσπαθεί να συλλάβει τον αφηρημένο εφιάλτη των σκέψεών του.

Πηγή: iatropedia

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.