28/02/2020 16:50:32

Γ. Κατρούγκαλος: H ΝΔ χρησιμοποιεί ξανά τον ευαίσθητο χώρο της εξωτερικής πολιτικής για άγονη μικροκομματική αντιπαράθεση

Κατρούγκαλος: Κάθε ώρα η Τουρκία χάνει διπλωματικό κεφάλαιο - Media

         

Για μία ακόμη φορά η Νέα Δημοκρατία χρησιμοποιεί, ως μη όφειλε, τον ευαίσθητο χώρο της εξωτερικής πολιτικής για άγονη μικροκομματική αντιπαράθεση, δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γ. Κατρούγκαλος με αφορμή τις δηλώσεις των τομεαρχών της Νέας Δημοκρατίας, Υγείας Β. Οικονόμου και αναπληρωτή Εξωτερικών Σ. Καλαφάτη, για τη διεκδίκηση της έδρας του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων.

«Ο τομεάρχης Υγείας Β. Οικονόμου και ο αναπληρωτής τομεάρχης Εξωτερικών Σ. Καλαφάτης ισχυρίσθηκαν ότι η υποψηφιότητα της Αθήνας για τη μετεγκατάσταση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκου αποκλείσθηκε λόγω -δήθεν- κακής προετοιμασίας της. Η αλήθεια είναι ότι η  χώρα μας κατατάχθηκε στη σχετική ψηφοφορία 7η μεταξύ 19 αρχικών υποψηφιοτήτων - τρία κράτη αποσύρθηκαν την τελευταία στιγμή- πάνω από ισχυρές υποψηφιότητες, όπως αυτές της Γαλλίας και της Γερμανίας» αναφέρει ο κ.Κατρούγκαλος υπογραμμίζοντας πως «η αντιπολίτευση στις χώρες αυτές δεν διανοήθηκε να ασκήσει κριτική περί τεχνικών ελλείψεων, ακριβώς γιατί είναι κοινός τόπος ότι οι ψηφοφορίες αυτές έχουν κυρίως πολιτικά χαρακτηριστικά».

«Η αλήθεια είναι ότι η προετοιμασία της υποψηφιότητας της Αθήνας ήταν τεχνικά άρτια, δεδομένου ότι για αυτή συνεργάσθηκαν, υπό την προεδρία της Περιφερειάρχη κας Ρ. Δούρου, όχι μόνον όλα τα συναρμόδια υπουργεία και ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκου, αλλά και οι φαρμακοβιομηχανίες της χώρας, μέσω των Ενώσεων τους, ακαδημαϊκοί και επιστημονικοί φορείς καθώς και ο Δήμος Αγίου Ιωάννη Ρέντη-Νίκαιας» αναφέρει ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών και επισημαίνει:

«Η υποκρισία της κριτικής της Νέας Δημοκρατίας αναδεικνύεται περίτρανα άλλωστε από το γεγονός ότι κατά την παρουσίαση του φακέλου  στη Βουλή από τους συναρμόδιους Υπουργούς και τη κ. Ρένα Δούρου δεν ασκήθηκε ούτε ψήγμα συγκεκριμένης κριτικής από τους όψιμους κήνσορες. Για μία ακόμη φορά υπενθυμίζουμε ότι όλοι οφείλουν να προσεγγίζουν τα θέματα εξωτερικής πολιτικής με σοβαρότητα και υπευθυνότητα». 

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.