search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 02:29
MENU CLOSE

Γ. Κατρούγκαλος: H ΝΔ χρησιμοποιεί ξανά τον ευαίσθητο χώρο της εξωτερικής πολιτικής για άγονη μικροκομματική αντιπαράθεση

21.11.2017 21:16
Κατρούγκαλος: Η συνάντηση Τσίπρα-Ερντογάν το καθοριστικό σημείο για την απελευθέρωση των δύο στρατιωτικών - Media

         

Για μία ακόμη φορά η Νέα Δημοκρατία χρησιμοποιεί, ως μη όφειλε, τον ευαίσθητο χώρο της εξωτερικής πολιτικής για άγονη μικροκομματική αντιπαράθεση, δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γ. Κατρούγκαλος με αφορμή τις δηλώσεις των τομεαρχών της Νέας Δημοκρατίας, Υγείας Β. Οικονόμου και αναπληρωτή Εξωτερικών Σ. Καλαφάτη, για τη διεκδίκηση της έδρας του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων.

«Ο τομεάρχης Υγείας Β. Οικονόμου και ο αναπληρωτής τομεάρχης Εξωτερικών Σ. Καλαφάτης ισχυρίσθηκαν ότι η υποψηφιότητα της Αθήνας για τη μετεγκατάσταση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκου αποκλείσθηκε λόγω -δήθεν- κακής προετοιμασίας της. Η αλήθεια είναι ότι η  χώρα μας κατατάχθηκε στη σχετική ψηφοφορία 7η μεταξύ 19 αρχικών υποψηφιοτήτων – τρία κράτη αποσύρθηκαν την τελευταία στιγμή- πάνω από ισχυρές υποψηφιότητες, όπως αυτές της Γαλλίας και της Γερμανίας» αναφέρει ο κ.Κατρούγκαλος υπογραμμίζοντας πως «η αντιπολίτευση στις χώρες αυτές δεν διανοήθηκε να ασκήσει κριτική περί τεχνικών ελλείψεων, ακριβώς γιατί είναι κοινός τόπος ότι οι ψηφοφορίες αυτές έχουν κυρίως πολιτικά χαρακτηριστικά».

«Η αλήθεια είναι ότι η προετοιμασία της υποψηφιότητας της Αθήνας ήταν τεχνικά άρτια, δεδομένου ότι για αυτή συνεργάσθηκαν, υπό την προεδρία της Περιφερειάρχη κας Ρ. Δούρου, όχι μόνον όλα τα συναρμόδια υπουργεία και ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκου, αλλά και οι φαρμακοβιομηχανίες της χώρας, μέσω των Ενώσεων τους, ακαδημαϊκοί και επιστημονικοί φορείς καθώς και ο Δήμος Αγίου Ιωάννη Ρέντη-Νίκαιας» αναφέρει ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών και επισημαίνει:

«Η υποκρισία της κριτικής της Νέας Δημοκρατίας αναδεικνύεται περίτρανα άλλωστε από το γεγονός ότι κατά την παρουσίαση του φακέλου  στη Βουλή από τους συναρμόδιους Υπουργούς και τη κ. Ρένα Δούρου δεν ασκήθηκε ούτε ψήγμα συγκεκριμένης κριτικής από τους όψιμους κήνσορες. Για μία ακόμη φορά υπενθυμίζουμε ότι όλοι οφείλουν να προσεγγίζουν τα θέματα εξωτερικής πολιτικής με σοβαρότητα και υπευθυνότητα». 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 02:01