24/05/2019 22:27:30

Τη Δευτέρα η προκήρυξη των τηλεοπτικών αδειών

Μηναίο «ενοίκιο» για τα κανάλια - Πόσα θα πληρώνουν - Media

 

Τη Δευτέρα αναμένεται να δημοσιευθεί στην ιστοσελίδα του ΕΣΡ η προκήρυξη για το διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών.

Η διαδικασία -που ήταν να ολοκληρωθεί την εβδομάδα που μας πέρασε- καθυστέρησε καθώς η προκήρυξη θα δημοσιευθεί και στα Αγγλικά. Με τη δημοσιοποίηση της προκήρυξης μπαίνουμε στην τελική ευθεία της αδειοδότησης των καναλιών.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει μέχρι τώρα γνωστά από τη στιγμή δημοσιοποίησης της προκήρυξης οι ενδιαφερόμενοι θα έχουν διορία 45 ημερών να καταθέσουν φάκελο. Από εκεί και όλοι οι φάκελοι θα εξεταστούν εξονυχιστικά αν πληρούν όλες οι προϋποθέσεις.

Μετά το πέρας των 45 ημερών το ΕΣΡ θα έχει στη διάθεσή του ακόμη 45 ημέρες για να δώσει την άδεια για τη δημοπρασία εφόσον δεν υπάρξουν ενστάσεις. Ο χώρος της δημοπρασία δε θα είναι ίδιος με την πρώτη φορά ενώ και η διαδικασία δεν αναμένεται να ξεπεράσει τη μία μέρα.

Οι τηλεοπτικές άδεις που θα δοθούν θα είναι επτά και το ελάχιστο τίμημα θα είναι 35 εκατομμύρια ευρώ. Σε αυτό το σημείο πρέπει να τονιστεί ότι υπάρχει ταβάνι χτυπημάτων και οι δύο «μονομάχοι» δε θα μπορούν να ξεπεράσουν τα 50 εκατομμύρια ευρώ για να αποφευχθούν τα φαινόμενα τζόγου που παρατηρήθηκαν στην προηγούμενη διαδικασία.

Να υπενθυμίσουμε ότι ο κάθε υποψήφιος δικαιούται μιας και μονής τηλεοπτικής άδειας.

Πηγή: dailymedia.gr

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.