19/12/2018 04:38:05

Τα πέντε σημάδια ότι η σχέση σας έχει τελειώσει οριστικά

Τα πέντε σημάδια ότι η σχέση σας έχει τελειώσει οριστικά - Media

 

Συνήθως είναι τα μικρά πράγματα που αρχίζουν να ενεργοποιούν διάφορους συναγερμούς μέσα μας, ότι η σχέση μας δεν πάει καλά: ενόχληση με τον/την σύντροφό μας, διάθεση να περνάμε χρόνο χωρίς αυτόν/αυτή, ενδιαφέρον για άλλους... Όλα αυτά δημιουργούν μια ατμόσφαιρα σαφώς αρνητική.

Ωστόσο, οι ειδικοί έχουν καταλήξει σε πέντε βασικά σημάδια, τα οποία δείχνουν, πέραν πάσης αμφιβολίας, ότι μια σχέση έχει τελειώσει και ότι όσο πιο γρήγορα λήξει και τυπικά, τόσο το καλύτερο για τα μέλη της.

Τα σημάδια αυτά είναι τα εξής:

1. Αδιαφορία στο σεξ: αν το σεξ δεν είναι καλό και δεν υπάρχει διάθεση βελτίωσής του, τότε η σχέση έχει τελειώσει, ιδίως αν τα μέλη της ενδιαφέρονται αποκλειστικά και μόνο για τη δική τους ικανοποίηση και αδιαφορούν για το/τη σύντροφό τους.

2. Βύθιση στη ρουτίνα: όταν η συνήθεια γίνεται ρουτίνα, τότε η σχέση έχει βαλτώσει, ακόμα κι αν αφορά πράγματα που δείχνουν πρωτότυπα.

3. Βραχυπρόθεσμα σχέδια: τα ζευγάρια που βρίσκονται σε μια καλή σχέση, αργά ή γρήγορα αρχίζουν να σχεδιάζουν σε μακροπρόθεσμο ορίζοντα. Αντιθέτως, όταν η σχέση έχει πάρει την κατιούσα, ακόμα και το τι θα κάνουμε το σαββατοκύριακο μπορεί να φαντάζει δύσκολο και μακρινό.

4. «Θέλω το χώρο μου»: ειδικά αν μια σχέση έχει κάποιο διάστημα πίσω της, η φράση αυτή σηματοδοτεί το οριστικό τέλος της.

5. Ενδιαφέρον για άλλους: αν ξαφνικά κάποιος/α άλλος/η αποτελεί το αντικείμενο του πόθου σας τότε η σχέση σας έχει τελειώσει και καλό είναι να το πάρετε απόφαση και να προχωρήσετε.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.