search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 21:44
MENU CLOSE

Νέες αποκαλύψεις για το «κύκλωμα της κοκαΐνης»: Τα συνθηματικά, τα ναρκωτικά και η… δίκη

01.12.2017 15:53
Κύκλωμα κοκαΐνης στο Κολωνάκι: Την ενοχή 23 κατηγορουμένων ζήτησε η εισαγγελέας - Media

 

Συνεχίζονται οι αποκαλύψεις σχετικά με το κύκλωμα διακίνησης και πώλησης ναρκωτικών, με επίκεντρο γνωστό εστιατόριο εξωτικών εδεσμάτων στο Κολωνάκι.

Όπως έχει ήδη γίνει γνωστό, στην υπόθεση εμπλέκονται συνολικά 27 κατηγορούμενοι, εκ των οποίων κάποιοι αντιμετωπίζουν ακόμη και το αδίκημα της σύστασης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης.

Η δράση του κυκλώματος άρχισε να ξετυλίγεται μετά από μια καταγγελία στην ΕΛ.ΑΣ. και ακολούθησε καταγραφή συνομιλιών από τον κοριό της αστυνομίας.
 
Από τις καταγραφές αυτές προέκυψε και ο «κώδικας» που χρησιμοποιούσαν τα μέλη του κυκλώματος με τους πελάτες για τις αγοραπωλησίες τους.
 
Συγκεκριμένα, ανάλογα με το… προϊόν, οι πελατες ζητούσαν τα εξής:
  • «Τσόκο»: Κατεργασμένο χασίς τύπου «σοκολάτα».
  • «Κρεμούλα»: Μεθαμφεταμίνη τύπου MDMA.
  • «Malboro μαλακό»: Κοκαΐνη.
  • «Κοκορέτσι»: Κοκαΐνη.
  • «Λουλούδια», «Παπάδες», «20ευρη κάρτα», «CD»: Ήταν ακόμη μερικές κωδικές ονομασίες που χρησιμοποιούσαν για τα ναρκωτικά.
  • «Αλβανό»: Αν το ναρκωτικό που ήθελαν ήταν από την Αλβανία.
  • «Πατρίδα»: Αν το ναρκωτικό που ζητούσαν ήταν ελληνικό.
  • «Φου»: Οταν ο πελάτης δεν είχε ιδιαίτερη προτίμηση για την προέλευση του ναρκωτικού.
  • «Σκου»: Αν ο πελάτης ήθελε skunk.
Υπενθυμίζεται ότι η δίκη έχει οριστεί για την Παρασκευή 11 Μαΐου 2018 και σύμφωνα με το κλητήριο θέσπισμα του εισαγγελέα Εφετών Αθηνών που αποκαλύπτει το protothema.gr, κατηγορούμενοι είναι συνολικά 27 άτομα, εκ των οποίων ορισμένοι αντιμετωπίζουν την κατηγορία της  σύστασης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης.
 
Κεντρικό ρόλο στην υπόθεση εμφανίζεται να έχει ο συνιδιοκτήτης του εστιατορίου, ο οποίος παραμένει ακόμα καταζητούμενος, ενώ οκτώ από τους προφυλακισθέντες για την υπόθεση, κυκλοφορούν ελεύθεροι από τις 10 Αυγούστου, καθώς παρήλθε το 18μηνο της κράτησής τους.
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 21:42