search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 21:32
MENU CLOSE

Οι άμεσες προτεραιότητες και το έλλειμμα στο επίκεντρο του υπουργικού

11.11.2011 18:02
Οι άμεσες προτεραιότητες και το έλλειμμα στο επίκεντρο του υπουργικού - Media

Η πρώτη συνεδρίαση του νέου υπουργικού συμβουλίου υπό τον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή.Ο κ. Παπαδήμος κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ζήτησε από τους υπουργούς να ετοιμάσουν σημειώματα με τις προτάσεις τους για τις προτεραιότητες των υπουργείων τους.

Η πρώτη συνεδρίαση του νέου υπουργικού συμβουλίου υπό τον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή.

Ο κ. Παπαδήμος κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ζήτησε από τους υπουργούς να ετοιμάσουν σημειώματα με τις προτάσεις τους για τις προτεραιότητες των υπουργείων τους. Οι προτάσεις που θα κατατεθούν αναμένεται να συμπεριληφθούν στις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης, οι οποίες ενδέχεται να αναγνωστούν το απόγευμα της Δευτέρας.

Στην εισήγησή του στο υπουργικό συμβούλιο ο Ευάγγελος Βενιζέλος ανέφερε ότι ανάμεσα στις επείγους προτεραιότητες της κυβέρνησης είναι η κατάθεση του προϋπολογισμού του 2012,η προώθηση νομοθετήματος για τη λειτουργία του τραπεζικού συστήματος και η παροχή εγγυήσεων του Δημοσίου προς τις τράπεζες. Επίσης πρόσθεσε ότι «πρέπει να κάνουμε όλα όσα προαπαιτούνται για την έκτη δόση, γιατί δεν έχουμε μόνο πολιτικά προαπαιτούμενα, έχουμε και διαχειριστικά προαπαιτούμενα, prior actions δηλαδή για την έκτη δόση, ώστε να μπορέσει το Eurogroup έστω με τηλεφωνική διάσκεψη στις 17 Νοεμβρίου να αποφασίσει την εκταμίευση».

Παράλληλα σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο Ευάγγελος Βενιζέλος απαντώντας κατά τη διάρκεια του συμβουλίου σε ερώτηση του υπουργού Εξωτερικών Σταύρου Δήμα, το φετινό έλλειμμα θα διαμορφωθεί κοντά στο 9% του ΑΕΠ, ενώ αΑναφερόμενος επίσης στο πρόγραμμα ανταλλαγής ομολόγων (PSI) εξέφρασε την εκτίμηση ότι η συμμετοχή των ιδιωτών θα φθάσει στο επιθυμητό 100%.

Από την πλευρά του ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος παρεμβαίνοντας ανέφερε ότι η επιτυχία του PSI θα εξαρτηθεί από την καλή προετοιμασία του, αλλά και από την επιτυχία της νέας κυβέρνησης να αντιστρέψει το κλίμα στις διεθνείς αγορές.

Λίγο πριν από τη συνεδρίαση του υπουργικού, ο κ. Παπαδήμος είχε ημίωρη συνεργασία με τον Ευάγγελο Βενιζέλο και το οικονομικό επιτελείο.

Αμέσως μετά την τελετή υποδοχής στο υπουργείο Οικονομικών του Γιάννη Μουρμούρα, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη του οικονομικού επιτελείου με θέμα την εξυγίανση της Αγροτικής Τράπεζας. Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος, Γιώργος Προβόπουλος, ο επικεφαλής του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, Παναγιώτης Θωμόπουλος, και η διοίκηση της ΑΤΕ.

Δείτε εδώ όλες τις εξελίξεις που πραγματοποιήθηκαν πρίν από την πρώτη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου και τις τελετές παράδοσης – παραλαβής στα υπουργεία.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 21:32