24/02/2020 23:02:52

Ο Τζέιμς Κάμερον αποκαλύπτει γιατί ο Τζακ στον «Τιτανικό» έπρεπε να πεθάνει (Video)

Ο Τζέιμς Κάμερον αποκαλύπτει γιατί ο Τζακ στον «Τιτανικό» έπρεπε να πεθάνει (Video) - Media

 

Είκοσι χρόνια μετά την προβολή του «Τιτανικού» που έσπασε ταμεία και σάρωσε τα Όσκαρ παγκοσμίως, ο Τζέιμς Κάμερον απαντά σε μια ερώτηση που οι λάτρεις της ταινίας έχουν κάνει επανειλημμένως όλα αυτά τα χρόνια.

Σε συνέντευξή του στο Vanity Fair ο Τζέιμς Κάμερον δήλωσε τα εξής:

«Η απάντηση είναι πολύ απλή. Γιατί στη σελίδα 147 του σεναρίου λέει ότι ο Τζακ πεθαίνει. Πολύ απλά... Προφανώς ήταν μια καλλιτεχνική επιλογή, ότι η πόρτα που βρέθηκε ως σχεδία ήταν αρκετή για να κρατήσει αυτήν αλλά όχι αρκετά μεγάλη για να κρατήσει και τους δύο... Νομίζω ότι είναι κάπως ανόητο ότι συζητάμε το ίδιο πράγμα είκοσι χρόνια μετά. Αλλά αυτό δείχνει ότι η ταινία ήταν αποτελεσματική στο να κάνει τον Τζακ τόσο οικείο στο κοινό ώστε να πονάνε όταν τον βλέπουν να πεθαίνει. Αν είχε ζήσει, το τέλος της ταινίας δεν θα είχε νόημα... Η ταινία μιλάει για το θάνατο και το χωρισμό. Επρεπε να πεθάνει. Οπότε είτε με αυτόν τον τρόπο, είτε αν έπεφτε ένα μέρος της καμινάδας πάνω του, θα πέθαινε. Αυτό λέγεται τέχνη. Μερικά πράγματα συμβαίνουν για καλλιτεχνικούς λόγους και όχι επειδή το επιτάσσει η Φυσική.»

 

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.