search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 23:10
MENU CLOSE

Π. Πολάκης: Μαυσολείο διαφθοράς το ΚΕΕΛΠΝΟ – Κατάχρηση πάνω από 600-700 εκατ.

10.12.2017 10:58
Πληροφορίες από τη σύσκεψη στην ΤτΕ: Σύμφωνο με τους κανόνες το δάνειο Πολάκη - Media

 

«Μαυσωλείο διαφθοράς» χαρακτηρίζει το ΚΕΕΛΠΝΟ ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης, ενώ για την υπόθεση “Ερρίκος Ντυνάν ”κάνει λόγο για «ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα της μεταπολίτευσης».

Για το ΚΕΕΛΠΝΟ αναφέρει, ειδικότερα, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Documento, ότι το συνολικό ποσό της κατάχρησης υπερβαίνει τα 600 – 700 εκατ. ευρώ. «Για κάποια χρόνια», σημειώνει, «πετάγαμε δεκάδες εκατομμύρια ευρώ είτε για αγορά εμβολίων τα οποία σάπισαν στις αποθήκες είτε για να πληρώνουμε εξετάσεις σε τιμές των 50 και 60 ευρώ όταν την ίδια στιγμή η Πολωνία τις πλήρωνε με 9, 10 και 11 ευρώ». Προσθέτει ότι σε μια χρονιά μεγάλων περικοπών και μνημονίων (2014) έδωσαν σχεδόν 6 εκατ. ευρώ διαφημιστική δαπάνη σε διάφορους απίθανους σταθμούς ή sites με μηδενική αναγνωσιμότητα και επισκεψιμότητα».

Σχετικά με το Ερρίκος Ντυνάν, ο κ. Πολάκης υποστηρίζει ότι στοιχειοθετούνται αδικήματα εναντίων τεσσάρων πρώην υπουργών Υγείας (Αδ. Γεωργιάδης, Μ. Βορίδης, Α. Λοβέρδος, Μ. Σαλμάς), καθώς «υπήρξε ένα μπαράζ νομοθετικών ρυθμίσεων και υπουργικών αποφάσεων που οδήγησαν στον πλειστηριασμό του νοσοκομείου, που πέρασε τελικά στον καθαρόαιμο ιδιωτικό τομέα».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 22:59