03/12/2020 19:10:37

Σοκ στη Βρετανία: Η Βουλή καταψήφισε το νόμο για το Brexit

Οι Βρετανοί χάνουν την υπομονή τους με τη Μέι - Media

 

Ισχυρότατο χτύπημα δέχθηκε η -ήδη εύθραυστη- κυβέρνηση της Βρετανής πρωθυπουργού Τερέζα Μέι, καθώς η Βουλή των Κοινοτήτων ουσιαστικά καταψήφισε το νόμο για το Brexit, υπερψηφίζοντας τροπολογία που περιορίζει δραστικά τις εξουσίες των υπουργών.

Παρά τις προσπάθειες του αρμοδίου για το Brexit υπουργού, Ντέιβιντ Ντέιβις, περίπου 12 βουλευτές των Τόρις στήριξαν την τροπολογία, η οποία υπερψηφίστηκε με 309 ψήφους υπέρ έναντι 305 κατά.

H τροπολογία αποτελεί κόλαφο για την κυβέρνηση της Τερέζα Μέι, καθώς περιορίζει τις εξουσίες των υπουργών στη διαδικασία της εξόδου της χώρας από την Ε.Ε.

H κυβέρνηση επιχείρησε να αποτρέψει την ήττα δεσμευόμενη ότι η Βουλή θα ψηφίσει για την έξοδο της χώρας από την Ε.Ε. πριν το Μάρτιο του 2019, ωστόσο, οι αντάρτες δεν συγκινήθηκαν και η ψήφος τους δεν άλλαξε.

Τόνισαν δε ότι αυτό που επιχειρεί η κυβέρνηση είναι «συνταγματικό χάος» και ότι παραβιάζεται το κράτος δικαίου στη Βρετανία. Τώρα η Μέι ταξιδεύει στις Βρυξέλλες για τη Σύνοδο Κορυφής με μια ακόμα εξευτελιστική απόφαση στις αποσκευές της.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.