22/07/2019 16:26:57

Κύπρος: Στις 29 Δεκεμβρίου οι υποψηφιότητες για εκλογή Προέδρου

   Κύπρος: Στις 29 Δεκεμβρίου οι υποψηφιότητες για εκλογή Προέδρου - Media

 

Στην επίσημη εφημερίδα της Κυπριακής Δημοκρατίας δημοσιεύτηκε το διάταγμα του υπουργού Εσωτερικών, με το οποίο προκηρύσσονται οι προεδρικές εκλογές του 2018.

Με το διάταγμα καθορίζεται η 29η Δεκεμβρίου 2017 ως ημέρα για την υποβολή υποψηφιοτήτων για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας. Σύμφωνα με την νομοθεσία, σε περίπτωση που υποβληθούν όπως είναι βέβαιο, περισσότερες της μιας υποψηφιότητες, η ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας θα διενεργηθεί την Κυριακή 28 Ιανουαρίου 2018, και η τυχόν επαναληπτική εκλογή την αμέσως επόμενη Κυριακή, 4 Φεβρουαρίου 2018.

Ο προϊστάμενος της Υπηρεσίας Εκλογών, Δημήτρης Δημητρίου, δήλωσε ότι οι αιτήσεις για εγγραφή στον εκλογικό κατάλογο ήταν μέχρι σήμερα γύρω στις 6600, ενώ στο σύνολό τους οι νέοι ψηφοφόροι ανέρχονται περίπου στις 40 χιλιάδες. Η προθεσμία για την υποβολή αίτησης για εγγραφή στον εκλογικό κατάλογο λήγει την προσεχή Δευτέρα.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.