17/01/2019 14:29:05

Σκληρή κόντρα Τσακαλώτου-Βενιζέλου στη Βουλή

Τσακαλώτος: Η χώρα βγαίνει από τα μνημόνια τον Αύγουστο και δεν χρειάζεται προληπτική πιστωτική γραμμή - Media
 
Συνοδεία… προσωπικών χαρακτηρισμών εξελίχθηκε η σκληρή κόντρα που είχαν στην Ολομέλεια της Βουλής ο Ευκλείδης Τσακαλώτος και ο Ευάγγελος Βενιζέλος στην συζήτηση για τον προϋπολογισμό του 2018. «Αποτυχημένος πολιτικός» ήταν ο χαρακτηρισμός που απέδωσε ο υπουργός Οικονομικών στον πρώην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος απάντησε λέγοντας πως ο Ευκλείδης Τσακαλώτος είναι «αλαζόνας» και αναφέροντας εμφατικά «ξεκαβαλικέψετε» προς τον υπουργό Οικονομικών και την κυβέρνηση. 
 
Αφορμή για την άγρια σύγκρουση στάθηκε η ομιλία του βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και η σκληρή κριτική που άσκησε στην κυβέρνηση, υπερασπιζόμενος, παράλληλα, τα πεπραγμένα της κυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου. Ο υπουργός Οικονομικών «σήκωσε το γάντι» και μετά από δυο γύρους ανταλλαγής επιχειρημάτων για την εικόνα της οικονομίας ο Ευκλείδης Τσακαλώτος κατέληξε λέγοντας σε έντονο ύφος προς τον Ευάγγελο Βενιζέλο: «Είναι να απορεί κανείς αφού τα κάνατε τόσο καλά εσείς και τόσο χάλια εμείς γιατί ήσαστε τόσο αποτυχημένος πολιτικός;». 
 
Σε ανάλογο ύφος ο Ευάγγελος Βενιζέλος απάντησε λέγοντας πως «χαίρομαι γιατί είστε επιτυχημένος υπουργός, αλαζόνας και ανεπίγνωστος» και ότι «την απάντηση θα την λάβετε από τον ιστορικό του μέλλοντος και από τον ελληνικπο λαό», συμπληρώνοντας χαρακτηριστικά προς το κυβερνητικό στρατόπεδο: «Ξεκαβαλικέψετε». 

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.