search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 23:32
MENU CLOSE

Κόντρα στη Βουλή για την Σαουδική Αραβία – Απορρίφθηκε το αίτημα της ΝΔ για κλήση υπουργών

20.12.2017 15:02
Κόντρα στη Βουλή για την Σαουδική Αραβία - Απορρίφθηκε το αίτημα της ΝΔ για κλήση υπουργών - Media

 

Απορρίφθηκε το αίτημα της ΝΔ για κλήση στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής του υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου, του αναπληρωτή υπουργού Άμυνας Δημήτρη Βίτσα και του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά για το ζήτημα της πώλησης πολεμικού υλικού στη Σαουδική Αραβία. 

Τα υψηλά ντεσιμπέλ και οι κόντρες μεταξύ της πρόεδρου της Επιτροπής Τασίας Χριστοδουλοπούλου με τον Ευάγγελο Βενιζέλο αλλά και των βουλευτών της πλειοψηφίας ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ με τους βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης χαρακτήρισαν την πολύωρη συνεδρίαση. Για «απεγνωσμένη προσπάθεια συγκάλυψης της υπόθεσης» έκαναν λόγο οι βουλευτές της αντιπολίτευσης. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι από την ψηφοφορία αποχώρησαν η ΝΔ και η Δημοκρατική Συμπαράταξη, καταγγέλλοντας την στάση της πρόεδρου της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας καθώς δεν δέχτηκε την πρόταση τους για λήψη απόφασης με σχετική πλειοψηφία. 

Η Τασία Χριστοδουλοπούλου ανέφερε πως είναι καταχρηστικό το αίτημα της ΝΔ για κλήση των υπουργών καθώς βρίσκεται σε εξέλιξη έρευνα από τον στον Άρειο Πάγο και ζήτησε τη γνωμοδότηση της επιστημονικής υπηρεσίας της Βουλής ενώ από την πλευρά της αντιπολίτευσης έγινε λόγος για μια υπόθεση με πολλά σκοτεινά σημεία ακόμα και πως απαιτείται η ακρόαση των υπουργών. 

Ο βουλευτής της ΝΔ Μάκης Βορίδης έκανε λόγο για παραβίαση του κανονισμού ενώ οι βουλευτές της πλειοψηφίας κατηγόρησαν το στρατόπεδο της αξιωματικής αντιπολίτευσης για σκοπιμότητα και πως προσπαθεί να συντηρήσει την υπόθεση. Σε ιδιαίτερα υψηλούς τόνους ο Ευάγγελος Βενιζέλος, εκ μέρους της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, υποστήριξε την κυβέρνηση ότι παραβιάζει ακραία και βάρβαρα το Σύνταγμα ενώ είχε σφοδρή αντιπαράθεση με την Τασία Χριστοδουλοπούλου την οποία κατηγόρησε για «καθεστωτική» αντίληψη. Μάλιστα ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε προς την πρόεδρο της Επιτροπής πως «πρέπει να υποβληθεί πρόταση μομφής εναντίον σας». 

Εντέλει η ΝΔ προχώρησε στην κατάθεση νέου αιτήματος επικαλούμενη το άρθρο 41Α του κανονισμού ζητώντας, εκτός από τους υπουργούς να προσέλθουν στην Επιτροπή ο έμπορος όπλων Βασίλης Παπαδόπουλος αλλά και άλλοι αξιωματικοί που έχουν εμπλοκή στην υπόθεση. Το αίτημα της ΝΔ θα συζητηθεί σε ερχόμενη συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής. 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 23:26