search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 17:43
MENU CLOSE

Δέκα κληρώσεις για την φορολοταρία την παραμονή Χριστουγέννων – Πως υπολογίζονται οι λαχνοί

22.12.2017 07:16
Δέκα κληρώσεις για την φορολοταρία την παραμονή Χριστουγέννων - Πως υπολογίζονται οι λαχνοί - Media

 

Δέκα εκατομμύρια ευρώ θα διανεμηθούν την παραμονή των Χριστουγέννων από τη λοταρία του υπουργείου Οικονομικών.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ”Ελευθερου Τύπου”, πρόκειται για τη μεγάλη λοταρία του έτους η οποία θα αφορά τις δαπάνες των φορολογουμένων για τους δέκα μήνες του 2017 (συμπεριλαμβανομένου και του Νοεμβρίου) κατά την οποία θα διανεμηθούν από 1.000 ευρώ σε 10.000 τυχερούς. Η πρώτη λοταρία, για τις αποδείξεις του Οκτωβρίου διεξήχθη στις 30 Νοεμβρίου, κατά την οποία 1.000 τυχεροί κέρδισαν από 1.000 ευρώ.

Πως υπολογίζονται οι λαχνοί

Υπενθυμίζεται ότι το πλήθος των λαχνών που δικαιούνται οι φορολογούμενοι προκύπτει με βάση συγκεκριμένη κλίμακα, η οποία ορίζει ότι:

• Για συνολικό άθροισμα αξίας συναλλαγών μέχρι εκατό (100) ευρώ τον μήνα, ένας (1) λαχνός για κάθε ένα (1) ευρώ.

• Για τα επόμενα τετρακόσια (400) ευρώ, ήτοι συνολικό άθροισμα από εκατόν ένα (101) ευρώ μέχρι πεντακόσια (500) ευρώ, ένας (1) λαχνός για κάθε δύο (2) ευρώ.

• Για τα επόμενα πεντακόσια (500) ευρώ, ήτοι συνολικό άθροισμα από πεντακόσια ένα (501) ευρώ μέχρι χίλια (1.000) ευρώ, ένας (1) λαχνός για κάθε τρία (3) ευρώ.

• Για το υπερβάλλον ποσό, ήτοι συνολικό άθροισμα πάνω από χίλια ένα (1.001) ευρώ, ένας (1) λαχνός για κάθε τέσσερα (4) ευρώ.

Όπου απαιτείται στρογγυλοποίηση, αυτή γίνεται στον πλησιέστερο μεγαλύτερο ακέραιο.

Για παράδειγμα, φορολογούμενος που ένα μήνα πραγματοποίησε με κάρτα συναλλαγές 600 ευρώ θα λάβει συνολικά 334 λαχνούς.

Οι φορολογούμενοι ενημερώνονται πριν την κλήρωση για τους λαχνούς που έχουν συγκεντρώσει (πλήθος και αριθμοσειρά) μέσω ειδικής εφαρμογής για πιστοποιημένους χρήστες στο περιβάλλον TAXISnet στον δικτυακό τόπο της Α.Α.Δ.Ε. Σε περίπτωση λαχνών που κερδίζουν, οι ενδιαφερόμενοι πολίτες ενημερώνονται μέσω προσωποποιημένου μηνύματος στον λογαριασμό τους στο TAXISnet.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 17:43