22/01/2019 20:00:26

Π. Βαρώτσος: Σεισμοί ακόμα και 8 Ρίχτερ στην Ελλάδα

Π. Βαρώτσος: Σεισμοί ακόμα και 8 Ρίχτερ στην Ελλάδα - Media

 

Την εκτίμησή του ότι στην Ελλάδα μπορούν να γίνουν σεισμοί της τάξεως ακόμα και 8 Ρίχτερ εξέφρασε ο καθηγητής φυσικής Παναγιώτης Βαρώτσος.

Σε ομιλία του στα ΤΕΙ Αθήνας, στο αμφιθέατρο Φυσικής, στο πλαίσιο της μαθητικής  εκδήλωσης της Ένωσης Φυσικών με τίτλο «Οι φυσικές επιστήμες μας μαγεύουν», ο καθηγητής παρουσίασε σε μαθητές, γονείς και επιστήμονες τη μέθοδο της ομάδας ΒΑΝ.

Ο κ. Βαρώτσος επισήμανε πως τη μέθοδο αυτή χρησιμοποίησαν και στον σεισμό του Μεξικού του περασμένου Σεπτεμβρίουπου είχε μέγεθος 8,2 Ρίχτερ, ενώ τόνισε πως σεισμούς τέτοιου μεγέθους μπορεί να έχουμε και στην Ελλάδα λόγω της σειμσικότητας της χώρας μας.

Όπως χαρακτηριστικά είπε ο κ. Βαρώτσος «Στην Ελλάδα το 1926 είχαμε το σεισμό των 8 Ρίχτερ στην ευρύτερη περιοχή του νότου, στην Ρόδο, ενώ είκοσι χρόνια πριν είχαμε ανάλογο σεισμό στα Κύθηρα. Αυτό που δεν μπορεί να έχουμε είναι σεισμός μεγέθους 9 Ρίχτερ όπως είχαμε στην Ιαπωνία». 

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.