search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 22:00
MENU CLOSE

Καθολική Επισκοπή Σύρου: ΑΝΩ Χριστούγεννα 2017- Χριστουγεννιάτικη μουσική για εκκλησιαστικό όργανο, σοπράνο και τενόρο

27.12.2017 14:13
ΣΥΡΙΖΑ: «Ανακωχή» και βλέπουμε - Λήξαν προς το παρόν το επεισόδιο με Τσακαλώτο - Media

 

Η Καθολική Επισκοπή Σύρου και η Οργανωτική Επιτροπή του Φεστιβάλ «ΑΝΩ» προσκαλεί κατοίκους και επισκέπτες της Σύρου να αποχαιρετήσουν τον χρόνο που φεύγει υπό τους ήχους του επιβλητικού οργάνου του Καθεδρικού Ναού Αγίου Γεωργίου στην Άνω Σύρο, το Σάββατο 30 Δεκεμβρίου 2017 στις 8.00 μ.μ.

Στη χριστουγεννιάτικη συναυλία του Φεστιβάλ ΑΝΩ, η Ελένη Κεβεντσίδου (εκκλησιαστικό όργανο), η Μαρία Λυμπεράκου (σοπράνο) και ο Αναστάσιος Στέλλας (τενόρος) θα παρουσιάσουν ένα γιορτινό πρόγραμμα με έργα μεγάλων συνθετών, όπως: Johann Sebastian Bach, Georg Muffat, Franz Schubert, Charles François Gounod, Max Reger και Franz Gruber, αλλά και παραδοσιακά χριστουγεννιάτικα κάλαντα και τραγούδια από την Ισπανία, τη Γαλλία, τη Βουργουνδία, τη Βενεζουέλα και το Πουέρτο Ρίκο.

Όπως και σε όλες τις εκδηλώσεις του Φεστιβάλ ΑΝΩ η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Χορηγοί Μετακίνησης

SKY EXPRESS, BLUE STAR FERRIES

Χορηγοί Επικοινωνίας

ΚΟΙΝΗ ΓΝΩΜΗ, CYCLADES24, SYROSTODAY, SYROS AGENDA, ΑΙΓΑΙΟ FM LIVE, EMPNEUSI 107 FM

ΑΝΩ Χριστούγεννα 2017

Χριστουγεννιάτικη μουσική για εκκλησιαστικό όργανο, σοπράνο και τενόρο

Καθεδρικός Ναός Αγίου Γεωργίου Άνω Σύρου, Σάββατο 30 Δεκεμβρίου 2017, 8.00 μ.μ.

(διάρκεια εκδήλωσης 55΄), ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Ελένη Κεβεντσίδου, εκκλησιαστικό όργανο

Γεννήθηκε στην Αθήνα και ξεκίνησε τις μουσικές της σπουδές στο Εθνικό Ωδείο με την Καίτη Τρούλη (1995, Δίπλωμα πιάνου με «Άριστα παμψηφεί και Ά Βραβείο»).  Από το 1998 και για τρία χρόνια μαθήτευσε, ως υπότροφος του Συλλόγου «Οι φίλοι της Μουσικής», κοντά στον διεθνούς φήμης οργανίστα Nicolas Kynaston και συνέχισε τις σπουδές της στη Βασιλική Ακαδημία ως υπότροφος του Ιδρύματος Α.Σ. Ωνάσης υπό την καθοδήγηση των Nicolas Kynaston και David Titterington (Μεταπτυχιακό Δίπλωμα στην Εκτέλεση με Διάκριση, 2004). Τo 2004 απέσπασε τα βραβεία ερμηνείας Margaret and Sydney Lovett Organ Prize και United Music Publishers Ensemble Prize, Λονδίνο. Το 2007 της απονεμήθηκε το βραβείο της Καλλιτεχνικής Διευθύντριας στο Διεθνή Διαγωνισμό Οργάνου στο Kaliningrad της Ρωσίας. Έχει εμφανιστεί ως σολίστ και μέλος συνόλων μουσικής δωματίου σε Ελλάδα, Κύπρο, Μεγάλη Βρετανία, Ισπανία, Γαλλία, Βέλγιο, Γερμανία, Νορβηγία, Πολωνία και Ρωσία. Έχει ηχογραφήσει στο Royal Festival Hall για τη Royal Academy και South London Organ Society και χορωδιακή μουσική στο Rugby School για τη Regent Records. Σήμερα διδάσκει όργανο και πιάνο στο Rugby School και Kent College και είναι διδάκτωρ του Πανεπιστημίου του Canterbury (διατριβή πάνω στην ανάλυση και εκτέλεση των Παραλλαγών για όργανο του Μax Reger, έργο 73, με πλήρη υποτροφία και υποστήριξη του Canterbury Christ Church University).

Μαρία Λυμπεράκου, σοπράνο

Η Λυρικοδραμματική σοπράνο κολορατούρα Μαρία Λυμπεράκου είναι διπλωματούχος Μονωδίας και Σύγχρονου Τραγουδιού (musical, jazz, έντεχνο τραγούδι), με παράλληλες σπουδές στην υποκριτική τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο Εξωτερικό (master classes). Μέχρι σήμερα έχει συμμετάσχει σε έναν μεγάλο αριθμό παραγωγών όπερας, οπερέτας, μουσικής δωματίου, ορατορίου και θεάτρου, ερμηνεύοντας πρωταγωνιστικούς και συμπρωταγωνιστικούς ρόλους σε Ελλάδα, Γαλλία και Η.Π.Α. Το ρεπερτόριό της περιλαμβάνει ένα ευρύ φάσμα γνωστών και πολύ απαιτητικών ρόλων από την προκλασική μέχρι και στη σύγχρονη μουσική. Έχει ερμηνεύσει μελοποιημένη ποίηση των Ελύτη, Ρίτσου, Γκάτσου, Σικελιανού, Παλαμά και Καβάφη, καθώς και έργα των Μαρκόπουλου, Χατζιδάκι, Θεοδωράκη, Ανδριόπουλου, Λιβανελί και άλλων ελλήνων και ξένων συνθετών σε συναυλίες  και μουσικά αφιερώματα. Είναι αντιπρόεδρος της ΟΠΕΡΑΣ ΝΕΩΝ. 

Αναστάσιος Στέλλας, τενόρος

Ο τενόρος Αναστάσιος Στέλλας γεννήθηκε στην Αθήνα και ξεκίνησε τις σπουδές του από μικρή ηλικία. Έχει σπουδάσει πιάνο και Βυζαντινή Μουσική. Ολοκλήρωσε τις σπουδές του στο Κλασικό Τραγούδι αποκτώντας το δίπλωμά του από την τάξη της σοπράνο Μαρίας Λυμπεράκου στο Ωδείο Ιωάννας Συγκελάκη με βαθμό Άριστα, Πρώτο Βραβείο και τιμητική διάκριση. Ανήκει στην κατηγορία Tenoro Leggiero (ελαφρύς τενόρος) ειδικευμένος σε ρόλους από τις όπερες των Mozart, Rossini και Donizetti με αξιοσημείωτες απαιτήσεις σε «ευλυγισία» και δεξιοτεχνία. Έχει παρακολουθήσει πολλά σεμινάρια τελειοποίησης (master classes) στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, μελετώντας με σημαντικούς σολίστες και μαέστρους. Το ρεπερτόριό του συμπεριλαμβάνει μια πληθώρα ρόλων όπως και μέρη θρησκευτικής μουσικής των Mozart, Rossini, Donizetti, Haendel and Bach. Έχει συμμετάσχει σε παραγωγές σύγχρονης μουσικής και όπερας (Γαλλία, Ελλάδα και Η.Π.Α.), στο Διεθνές Φεστιβάλ Αιγαίου (2014) στην Σύρο και επίσης σε αρκετές παραγωγές της Εθνικής Λυρικής Σκηνής. Είναι συνιδρυτής και γενικός διευθυντής της ΟΠΕΡΑΣ ΝΕΩΝ (www.operanewn.gr).  

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 21:59