search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 07:05
MENU CLOSE

Βρέθηκε σπανιότατος καρχαρίας – Ποιο χαρακτηριστικό τρέλανε τους ειδικούς (Photos)

29.12.2017 17:16
Η βουτιά του τρόμου: Καρχαρίας δάγκωσε 19χρονη (Photos) - Media

 

Όταν πιάστηκε στα ανοιχτά της Ταϊβάν, ο καρχαρίας αυτός (που ονομάζεται «φτυαροκέφαλος» λόγω του πλακουτσοτού κεφαλιού του) δεν είχε προκαλέσει ιδιαίτερη εντύπωση στους επιστήμονες.

Άλλωστε, δεν ήταν κάτι το ιδιαίτερο: με μήκος μόλις μισό μέτρο, το ψάρι δεν ήταν κάτι το περίεργο. Δηλαδή, μέχρι που άρχισαν να παρατηρούν διάφορα χαρακτηριστικά του.

Αρχικά κάποια χαρακτηριστικά του έκαναν τους επιστήμονες να θεωρήσουν ότι ο καρχαρίας ήταν αρσενικός, ωστόσο, πιο προσεκτική εξέταση διαπιστώθηκε ότι το ψάρι ήταν διασεξουαλικό, καθώς είχε αρσενικά και θηλυκά αναπαραγωγικά όργανα (ωοόρχεις).

Μάλιστα, κινέζοι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι το ψάρι είχε σε μορφή «ιού» ωοόρχεις σε όλο το σώμα του, γεγονός που θεωρητικά του επέτρεπε να παίξει το ρόλο και του αρσενικού, αλλά και του θηλυκού στην αναπαραγωγική διαδικασία.

Το ερώτημα που παραμένει αναπάντητο είναι αν ο διασεξουαλικός καρχαρίας αποτελεί ένα θαύμα της φύσης ή αποτέλεσμα χημικών ουσιών που οι άνθρωποι ρίχουν στη θάλασσα και οι οποίες προκάλεσαν γενετική ανωμαλία στο ψάρι.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 02:01