search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 22:11
MENU CLOSE

Ισραήλ: Δώδεκα κατηγορίες κατά της 16χρονης Αχέντ Ταμίμι

01.01.2018 15:25
Το σύμβολο της παλαιστινιακής αντίστασης, Αχέντ Ταμίμι, στο Φεστιβάλ της ΚΝΕ - Media
 
Ο εισαγγελέας του ισραηλινού στρτοδικείου του Οφερ απήγγειλε δώδεκα κατηγορίες κατά της Άχεντ Tαμίμι, της 16χρονης Παλαιστίνιας που εμφανίζεται σε βίντεο που έγινε viral να χτυπά ισραηλινούς στρατιώτες στην κατεχόμενη Δυτική Οχθη, σύμφωνα με την συνήγορό της.
 
Οι κατηγορίες αφορούν το περιστατικό της 15ης Δεκεμβρίου κοντά στη Ραμάλα και πέντε ακόμη περιστατικά στα οποία η Άχεντ Ταμίμι ενεπλάκη τον περασμένο χρόνο, εξήγησε στους δημοσιογράφους η Γκάμπι Λάσκι.
 
Υπενθυμίζεται ότι η νεαρή Παλαιστίνια έγινε γνωστή μέσα από βίντεο που έγινε viral στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνοντάς την να χτυπά μαζί με την ξαδέλφη της δύο ισραηλινούς στρατιώτες στην κατεχόμενη Δυτική Οχθη.
 
Στο βίντεο που ελήφθη από κινητό τηλέφωνο στις 15 Δεκεμβρίου εμφανίζεται η Νουρ Ταμίμι, 20 ετών, να πλησιάζει μαζί με την ξαδέλφη της Άχεντ Ταμίμι, 16 ετών, δύο ισραηλινούς στρατιώτες και στη συνέχεια να τους κλωτσούν, γρονθοκοπούν και χαστουκίζουν στο χωριό του Νάμπι Σάλεχ.
 
Οι δύο στρατιώτες βρίσκονταν στην αυλή σπιτιού για να εμποδίσουν τους Παλαιστίνιους να πετούν πέτρες εναντίον Ισραηλινών που βρίσκονταν εκεί κοντά, σύμφωνα με το κατηγορητήριο στο στρατοδικείο του Οφερ της Δυτικής Οχθης.
 
Η οικογένεια της Άχεντ Ταμίμι δηλώνει ότι το περιστατικό συνέβη στην αυλή του δικού της σπιτιού.
 
Στο βίντεο οι στρατιώτες παραμένουν απαθείς απέναντι στις κινήσεις αυτές των δύο κοριτσιών που μοιάζουν περισσότερο με πρόκληση παρά με επίθεση με τη βούληση να κάνουν κακό. Στη συνέχεια απομακρύνονται.
 
Η Νουρ Ταμίμι συνελήφθη στις 20 Δεκεμβρίου και απαγγέλθηκαν εναντίον της κατηγορίες για διακεκριμένη επίθεση κατά στρατιώτη και επίθεση κατά στρατιωτών εν ώρα υπηρεσίας. Θα προσαχθεί αύριο το απόγευμα ενώπιον του δικαστηρίου του Οφερ, το οποίο και θα αποφασίσει εάν θα παραμείνει υπό κράτησιν μέχρι τη δίκη της, η ημερομηνία της οποίας δεν έχει προσδιορισθεί.
 
Η Άχεντ και η μητέρα της, η οποία εμφανίζεται επίσης στο βίντεο, κρατούνται επίσης. 
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 22:03