21/01/2020 18:56:08

Γερμανική αστυνομία: Θα καταθέσουμε μήνυση κατά ακροδεξιάς βουλευτή

Γερμανική αστυνομία: Θα καταθέσουμε μήνυση κατά ακροδεξιάς βουλευτή - Media

 

Η γερμανική αστυνομία ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι θα καταθέσει μήνυση κατά μιας βουλευτού της ακροδεξιάς, η οποία έγραψε την Πρωτοχρονιά ένα μήνυμα στους ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης κατά των μουσουλμάνων προσφύγων, το οποίο εντέλει λογοκρίθηκε από το Twitter και το Facebook.

Εκπρόσωπος της αστυνομίας της Κολωνίας, η οποία αποτέλεσε τον στόχο του μηνύματος, δήλωσε ότι η βουλευτής αυτή της Εναλλακτικής για τη Γερμανία (AfD) Μπέατριξ φον Στορτς μπορεί δυνάμει να κατηγορηθεί για "υποκίνηση μίσους".

Στο αμφιλεγόμενο μήνυμά της στο Twitter και το Facebook την Πρωτοχρονιά η Γερμανίδα βουλευτής καταδίκαζε το γεγονός ότι η αστυνομία της Κολωνίας δημοσίευσε και στα αραβικά τα μηνύματά της για προσοχή και ενημέρωση του τοπικού πληθυσμού κατά τους εορτασμούς για την Πρωτοχρονιά.

"Τι στον διάβολο συμβαίνει σε αυτήν τη χώρα; Γιατί η αστυνομία δημοσιεύει πλέον τα επίσημα μηνύματά της στα αραβικά;", έλεγε στο μήνυμά της η Μπέατριξ φον Στορτς.

"Απευθύνεται με αυτό το μέσο στις ορδές των βαρβάρων, των μουσουλμάνων και των βιαστών ανδρών, προσπαθώντας να τους καλοπιάσει;" προσέθετε σε σαφή αναφορά της στις σεξουαλικές επιθέσεις που είχαν δεχθεί τη νύχτα της Πρωτοχρονιάς του 2016 πολλές γυναίκες στην Κολωνία από νεαρούς μετανάστες.

Το Twitter και το Facebook απέσυραν το αμφιλεγόμενο αυτό μήνυμα από τους λογαριασμούς της βουλευτού της AfD, βάσει ενός νέου νόμου στη Γερμανία που έχει στόχο να αποφεύγεται η ανάρτηση μηνυμάτων υποκίνησης μίσους στους ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης.

Η Μπέατριξ φον Στορτς καταδίκασε στη συνέχεια "το τέλος του κράτους δικαίου στη Γερμανία".

Σχεδόν 1,5 εκατομμύριο αιτούντες άσυλο έχουν φτάσει στη Γερμανία από το 2015, οι οποίοι προέρχονται κυρίως από τη Συρία που βρίσκεται σε πόλεμο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.