22/01/2020 22:37:52

Νέο ΚΤΕΛ ευρωπαϊκών προδιαγραφών στην Πάτρα

Νέο ΚΤΕΛ ευρωπαϊκών προδιαγραφών στην Πάτρα - Media

 

Σε δημοπράτηση είναι και επίσημα η Κατασκευή του Νέου Τερματικού Σταθμού Υπεραστικών Λεωφορείων της Πάτρας. Το κόστος του έργου ανέρχεται σε 9,3εκατ.ευρώ (ποσό με ΦΠΑ, ποσό χωρίς ΦΠΑ 7,5 εκατ.ευρώ).

Όπως ανέφερε και ο πρόεδρος του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Αχαΐας, Ανδρέας Μανωλόπουλος, στο thebest.gr, σκοπός είναι η δημιουργία ενός σύγχρονου, Ευρωπαϊκών προδιαγραφών Τερματικού Σταθμού ΚΤΕΛ.

Φορέας Υλοποίησης του έργου είναι το ΚΤΕΛ Νομού Αχαΐας ΑΕ. Η χρηματοδότηση του έργου προέρχεται από ίδιους πόρους. Ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί στις 22 Φεβρουαρίου ενώ η αποσφράγιση θα γίνει στις 27 Φεβρουαρίου 2018.

Πρόκειται για τη μεταφορά από τη σημερινή θέση του Τερματικού ΚΤΕΛ που βρίσκεται στην οδό Ζαϊμη και Όθωνος Αμαλίας κατά 200 μέτρα στις εγκαταστάσεις των Μύλων Αγίου Γεωργίου στην περιοχή του Αγίου Διονυσίου.

Στο χώρο του πρώην βιομηχανικού κτιρίου πέρα από τις απαραίτητες υποδομές για τα υπεραστικά λεωφορεία, θα υπάρχουν και εμπορικές χρήσεις που θα μετατρέψουν τον ΚΤΕΛ Πάτρας σε ένα μίνι-εμπορικό κέντρο που θα καλύπτει όλες τις ανάγκες του επιβατικού κοινού. 

Η διάρκεια της σύμβασης είναι 18 μήνες χωρίς το δικαίωμα παράτασης πράγμα που σημαίνει πως αν τα έργα ξεκινήσουν το καλοκαίρι τότε θα ολοκληρωθούν στις αρχές του 2020.

Σημαντικό στοιχείο του νέου σταθμού είναι η γειτνίαση με τον Σιδηροδρομικό Σταθμό του Αγίου Διονυσίου που με την ανακατασκευή αλλά και την έλευση του ηλεκτρικού τρένου στην Πάτρα θα δημιουργήσει στην περιοχή ένα μεγάλο συγκοινωνιακό κόμβο αποτελούμενο από τρένα, αστικά και υπεραστικά λεωφορεία αλλά και ακτοπλοϊκά.

Διαβάστε επίσης:

Ένα ξενοδοχείο μέσα στον σταθμό ΚΤΕΛ της Θεσσαλονίκης! (Photo)

Nέος σταθμός των ΚΤΕΛ στον Ελαιώνα - Πότε θα λειτουργήσει

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.