search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 03:40
MENU CLOSE

Τσακαλώτος: Δεν είδατε ακόμη τίποτα

10.01.2018 17:33
Αφορολόγητο: Χαράτσι έως 650€ για όλους τους φορολογουμένους - Οι φόβοι Τσακαλώτου και οι πιέσεις του ΔΝΤ - Media

 

«You haven’t seen anything yet δηλαδή “δεν είδατε ακόμη τίποτα” όπως λένε και οι Αμερικάνοι» τόνισε χαρακτηριστικά ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος κλείνοντας την τοποθέτηση του στην στην συζήτηση του πολυνομοσχεδίου με τα προαπαιτούμενα για την ολοκλήρωση της τρίτης αξιολόγησης. 

Σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών η κυβέρνηση έχει «πλήρη επίγνωση» των δυσκολιών, ωστόσο, αναφερόμενος στο ισοζύγιο μεταξύ των θετικών και αρνητικών ρυθμίσεων ο Ευκλείδης Τσακαλώτος δήλωσε, επαναλαμβάνοντας επί της ουσίας αυτά που είπε χθες στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κατά την διάρκεια της εισήγησης του στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος, πως το πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα, για πρώτη φορά όπως είπε, εμπεριέχει περισσότερες θετικές από αρνητικές ρυθμίσεις, προαναγγέλοντας και νέα θετικά μέτρα στο άμεσο μέλλον. «Το συζητούμενο πολυνομοσχέδιο δείχνει ότι έχουμε ένα αφήγημα για το πως θα βγούμε το 2018 από το μνημόνιο και την κρίση. Ήδη αλλάζει η ισορροπία για το τι κάνουμε» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ευκλείδης Τσακαλώτος. «Το νομοσχέδιο είναι μια ισορροπία μεταξύ των αναγκαιοτήτων του μνημονίου και των αναγκών της ελληνικής κοινωνίας» παρατήρησε στην τοποθέτηση του. 

Ο υπουργός Οικονομικών ανέφερε ότι «το έχει καταλάβει όλη η κοινωνία, αλλά και στο εξωτερικό, ότι αυτή η κυβέρνηση λύνει προβλήματα που λιμνάζουν». Τόνισε πως οι αλλαγές στο τρόπο καταβολής των οικογενειακών επιδομάτων κινούνται στην κατεύθυνση μιας πιο δίκαιης αναδιάρθρωσης, κάνοντας μάλιστα ξεχωριστή αναφορά στις προσπάθειες που έχει καταβάλλει η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου. 

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος παραδέχθηκε πάντως ότι η διάτάξη για την απεργία δεν είναι θετική, λέγοντας πως «δεν είναι κάτι που θα επιλέγαμε» ωστόσο ανέφερε πως η κυβέρνηση κέρδισε στα ζητήματα των συλλογικών συμβάσεων και των απολύσεων. Αναφερόμενος στην ρύθμιση για την απεργία έκανε λόγο για επιβαρυντικό μέτρο αλλά όχι καταστροφικό, σημειώνοντας πως η ρύθμιση είναι πιο θετική από αυτή που προτείνει η ΝΔ  και τόνισε χαρακτηριστικά πως αποτελει ζητούμενο πλέον είναι να ενεργοποιήσουμε τους εργαζόμενους για να συμμετέχουν στις συνδικαλιστικές αποφάσεις. 

Στην τοποθέτηση του ο υπουργός Οικονομικών προανήγγειλε την ένταξη στο πολυνομοσχέδιο τροπολογίας με την οποία θα δίνεται η δυνατότητα στην Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) να προχωρά στην διενέργεια πλειστηριασμών με ηλεκτρονικό τρόπο. «Το μόνο που αλλάζει είναι πως ό,τι γινόταν πριν με φυσικό τρόπο θα γίνεται τώρα με ηλεκτρονικό», ανέφερε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος. 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 02:01