search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 05:01
MENU CLOSE

ΗΠΑ: Ναι στις διαδικτυακές παρακολουθήσεις είπε για άλλη μια φορά η Βουλή των Αντιπροσώπων

11.01.2018 18:01
ΗΠΑ: Ναι στις διαδικτυακές παρακολουθήσεις είπε για άλλη μια φορά η Βουλή των Αντιπροσώπων - Media

 

Η Βουλή των Αντιπροσώπων υπερψήφισε σήμερα την παράταση του νόμου που επιτρέπει στις υπηρεσίες πληροφοριών να υποκλέπτουν διαδικτυακές επικοινωνίες στο εξωτερικό, χωρίς να χρειάζονται προηγουμένως την έκδοση εντάλματος, παρά τη σύγχυση που προκάλεσαν οι πρωινές αναρτήσεις του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ στο Twitter.

Στελέχη των Δημοκρατικών, μεταξύ των οποίων η επικεφαλής τους στη Βουλή των αντιπροσώπων Νάνσι Πελόσι και ο Άνταμ Σιφ, είχαν ζητήσει να αναβληθεί η ψηφοφορία επειδή ο Αμερικανός πρόεδρος εμφανιζόταν να αμφισβητεί τα οφέλη του προγράμματος, ωστόσο οι Ρεπουμπλικάνοι προχώρησαν στη διεξαγωγή της.

Στο πρώτο μήνυμά του ο Τραμπ άφηνε να εννοηθεί ότι το πρόγραμμα παρακολουθήσεων χρησιμοποιήθηκε εναντίον του προεκλογικά, στη συνέχεια όμως το χαρακτήρισε “απαραίτητο”.

Το νομοσχέδιο πέρασε με ψήφους 256 υπέρ έναντι 164 κατά. Θα προωθηθεί τώρα για ψήφιση από τη Γερουσία και κατόπιν θα πρέπει να επικυρωθεί από τον Αμερικανό πρόεδρο. Επί της ουσίας, παρατείνει το πρόγραμμα παρακολουθήσεων της NSA για έξι χρόνια, με ασήμαντες αλλαγές. Ορισμένοι προασπιστές της ιδιωτικότητας θεωρούν ότι κατά βάση επεκτείνει τις δυνατότητες παρακολουθήσεων της NSA.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 02:01