search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 21:09
MENU CLOSE

«Γάζωσαν» με 22 σφαίρες τον Βασίλη Στεφανάκο στο Χαϊδάρι – Πως του έστησαν καρτέρι (Photo)

17.01.2018 17:32
Βρέθηκε το καλάσνικοφ της άγριας δολοφονίας του Βασίλη Στεφανάκου  - Media

Δολοφονική επίθεση με θύμα τον Βασίλη Στεφανάκο, 57 ετών, ο οποίος είχε πρωταγωνιστήσει στο χώρο της νύχτας τις τελευταίες δεκαετίες, σημειώθηκε λίγο μετά τις 7 μ.μ. της Τετάρτης στη Λεωφόρο Αθηνών 302 στο Χαϊδάρι.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, δυο άγνωστοι που επέβαιναν σε κλεμμένη μοτοσικλέτα μεγάλου κυβισμού, λευκού χρώματος, προσέγγισαν το θωρακισμένο αυτοκίνητο του 57χρονου, άνοιξαν την πόρτα και τον «γάζωσαν» με αυτόματο πυροβόλο όπλο, με 22 σφαίρες σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, με αποτέλεσμα να τον τραυματίσουν θανάσιμα. Παραμένει άγνωστο αν ο ίδιος, ο Στεφανάκος οπλοφορούσε.

Σημειώνεται ότι ο Βασίλης Στεφανάκος είχε αποφυλακιστεί πρόσφατα από τις φύλακες, όπου εξέτισε πολυετή ποινή για σωρεία εγκληματικών ενεργειών, ενώ το όνομά του είχε συνδεθεί με τη λεγόμενη «ελληνική μαφία» και είχε καταδικαστεί για λαθρεμπόριο, προστασία και άλλες εγκληματικές πράξεις.

Το σημείο της δολοφονίας έχει αποκλειστεί από την αστυνομία ενώ έχει μεταβεί κλιμάκιο του τμήματος εγκλημάτων κατά ζωής που ερευνά την υπόθεση. Ταυτόχρονα γίνονται αναζητήσεις για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.

Ποιος ήταν ο Στεφανάκος

Ο Στεφανάκος είχε αποφυλακιστεί τον Αύγουστο του 2016 μετά από 9 χρόνια στην φυλακή. Ο Στεφανάκος έχει κατά καιρούς πάρει πολλά παρατσούκλια. Τον έχουν αποκαλέσει «ο νονός των νονών», «αρχηγός της Greek Mafia» και «ο φίλος των πυρήνων». 

Ο Βασίλης Στεφανάκος που διατηρούσε μάνδρα αυτοκινήτων στο Χαϊδάρι, δεν είναι τυχαίο όνομα στον κόσμο της νύχτας, ειδικά τις τελευταίες δύο δεκαετίες που αναδείχτηκαν νέες ηγεσίες από τους προηγούμενους «εμφυλίους» πολέμους των μαφιόζων.

Θεωρήθηκε ως το αφεντικό της τρίτης γενιάς της εγχώριας μαφίας. Ήταν στη λίστα με τα 44 εντάλματα σύλληψης για εκβιασμούς και άλλα αδικήματα που είχε εκδοθεί το καλοκαίρι του 2006. Επίσης τον Ιανουάριο του 2007 είχε προσπαθήσει με τη βοήθεια δύο αστυνομικών να βγάλει νέο δελτίο ταυτότητας με λατινικούς χαρακτήρες από το Τμήμα Ασφαλείας της Πετρούπολης.

Έχει απασχολήσει κατά καιρούς τις διωκτικές αρχές για περισσότερες από 10 εγκληματικές ενέργειες που αφορούν ηθική αυτουργία σε δολοφονίες, τη δολοφονία συνεργατών του, αλλά και για τη στενή συνεργασία του με επίορκους αστυνομικούς. Ακόμη, ήταν ο αντίπαλος πόλος στον αιματηρό «εμφύλιο» των μαφιόζων. Τα χτυπήματα, που περιελάμβαναν εκρήξεις και ένοπλες επιθέσεις, παρά τον εγκλεισμό στη φυλακή των δύο αντιπάλων, διαδέχονταν το ένα το άλλο.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 21:09