search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 23:56
MENU CLOSE

Κόκκινος «Phylax» υπάρχει όχι μόνο στο Φάληρο αλλά και στη Μύκονο (Photos)

19.01.2018 14:00
Κόκκινος «Phylax» υπάρχει όχι μόνο στο Φάληρο αλλά και στη Μύκονο (Photos)  - Media

Η ακραία σκοταδιστική πράξη αποκαθήλωσης ενός έργου τέχνης (είτε αρέσει, είτε δεν αρέσει το έργο σε κάποιους) είναι άμεση παραπομπή στα βάναυσες πράξεις που έκαναν οι ημίτρελοι του ISIS στην Παλμύρα.

Το γλυπτό Phylax του καλλιτέχνη Κωστή Γεωργίου, που τοποθετήθηκε στο Φάληρο, βίωσε σαν έργο τέχνης, απίστευτες καταστάσεις. «Πιστοί», φανατικοί με ράσα, βυζαντινές και Ελληνικές σημαίες, ανορθόγραφα τατουάζ στα χέρια τους, ήταν αντίθετοι με την ύπαρξη του. Από την πρώτη στιγμή, έγιναν λειτουργίες εξαγνισμού του αγάλματος και υπήρξαν από αυτούς τους ανθρώπους αντιδράσεις, μέχρι το ξημέρωμα της οπότε και οι φανατικοί το έριξαν από τη θέση του.

Πάντως υπάρχει και δεύτερος Phylax, όμοιος με εκείνον του Φαλήρου. Το καλοκαίρι βρισκόταν στη Μύκονο και μάλιστα οι κάτοικοι του νησιού όχι μόνο δε διαμαρτυρήθηκαν, όχι μόνο δε θεώρησαν πως προσβάλλει την πίστη τους, αλλά του έδωσαν τα διαστάσεις που έπρεπε σαν έργο τέχνης. Σε όσους άρεσε το χαίρονταν σε όσους δεν άρεσε απλά το προσπερνούσαν. 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 23:56