search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 05:18
MENU CLOSE

Φίλης: Η έξοδος από τη σκληρή μνημονιακή επιτήρηση να γίνει με όρους βελτίωσης της καθημερινότητας του πολίτη

20.01.2018 16:56
Φίλης: Να μην επιμείνει στο άνοιγμα των σχολείων η κυβέρνηση - Media

 

«Η έξοδος από τη σκληρή μνημονιακή επιτήρηση πρέπει να γίνει με όρους βελτίωσης της καθημερινότητας του πολίτη»: αυτό σημείωσε, σύμφωνα με πληροφορίες, το μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου και βουλευτής Α’ Αθηνών Νίκος Φίλης, από το βήμα της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ.

Έθεσε, ειδικότερα, θέμα πλειστηριασμών, ζητώντας τη νομοθετική προστασία της Α’ κατοικίας, και εν γένει πλειστηριασμών λαϊκών στρωμάτων για χρέη προς το Δημόσιο.

Ακόμη πρότεινε να υπάρξουν αλλαγές στο ασφαλιστικό για τους νέους ελεύθερους επαγγελματίες.

Ζήτησε να μελετηθεί το θέμα των πλεονασμάτων 3,5%, αφού, όπως είπε, δεν μπορούν να εφαρμοστούν για μια 5ετία. Πρότεινε δε, να εξετασθεί το ενδεχόμενο να μην μειωθούν οι συντάξεις το 2019.

«Η επίλυση του Μακεδονικού θα ενδυναμώσει το διεθνές κύρος της χώρας», υποστήριξε ο κ. Φίλης και τούτο γιατί, όπως συνέχισε, θα ενισχύσει την προσπάθεια εξόδου από την οικονομική κρίση, καθώς θα προωθήσει τη δυνατότητα βαλκανικής συνανάπτυξης. Σύμφωνα με τον Ν. Φίλη, τα Βαλκάνια μπορούν να γίνουν περιοχή σταθερότητας σε μια Ευρώπη που εμφανίζει τάσεις αποδιοργάνωσης.

Για το χώρο των media ανέφερε ότι χάθηκαν τρία χρόνια, ωστόσο, αναγνώρισε, τώρα υπάρχουν νέες δυνατότητες με το διαγωνισμό που είναι σε εξέλιξη. Αναφορικά με τον τηλεοπτικό σταθμό Mega, ζήτησε από την κυβέρνηση να αναζητηθούν τρόποι για την αποπληρωμή των δεδουλευμένων των εργαζομένων, με δεδομένο ότι ο σταθμός είχε 50 εκατ. ευρώ έσοδα στα ταμεία του.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 02:01