search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 04:34
MENU CLOSE

Ο Καραμανλής διαψεύδει: Το μόνο που έχω πει είναι ότι δεν υφίσταται μακεδονικό έθνος

22.01.2018 17:05
Ο Καραμανλής για το σκάνδαλο Novartis - Media

 

Διαψεύδουν στενοί συνεργάτες του Κώστα Καραμανλή ρεπορτάζ στο πρωτοσέλιδο της Κυριακάτικης «Ελευθερίας του Τύπου», το οποίο τον εμφάνιζε να κάνει «παρέμβαση» για το Σκοπιανό.

Όπως αναφέρει το ρεπορταζ της εφημερίδας, ο Κ. Καραμανλής φέρεται να είπε σε βουλευτές που βρίσκονται στο στενό περιβάλλον του: «Δεν υπάρχει συμφωνία στο Βουκουρέστι, διότι η διαπραγμάτευση τότε κατέρρευσε με ευθύνη των Σκοπίων. Υπάρχει μια παρανόηση με το Βουκουρέστι. Εγώ ποτέ δεν δέχθηκα ονομασία με τον όρο «Μακεδονία». Έκανα ένα βήμα πίσω και άφησα ανοιχτό να συζητήσω μια κοινά αποδεκτή σύνθετη ονομασία, εφόρον όμως θα λύναμε τα μεγάλα προβλήματα, που ήταν το Σύνταγμα των Σκοπιανών, που συνδέεται με την ταυτότητά τους και τον αλυτρωτισμό που έπρεπε να αποκηρύξουν».

Στη συνέχεια, πρόσθεσε ότι «άρα στην ουσία δεν υπήρξε ποτέ συμφωνία στο Βουκουρέστι, όταν δεν έχεις καταλήξει σε συμφωνία, δεν υπάρχει συμφωνία» και τόνισε ότι η Ελλάδα τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή βρίσκεται σε καλύτερη διαπραγματευτική θέση και μπορεί να διεκδικήσει περισσότερα.

Συνεργάτες του πρώην πρωθυπουργού επισήμαναν πως «δεν έχει καμία σχέση με αυτά που παρουσιάζονται στο συγκεκριμένο ρεπορτάζ και τα οποία του αποδίδονται ως δήθεν παρέμβασή του». Επιπλέον, υπογράμμισαν ότι το μόνο που ισχύει και που έχει πει σε συνομιλητές του ο Κ. Καραμανλής είναι η φράση που δημοσιεύτηκε στη Realnews την προηγούμενη Κυριακή ότι «δεν υφίσταται μακεδονικό έθνος και αυτό πρέπει να γίνει καθαρό και επισήμως απολύτως αποδεκτό».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 02:01