28/01/2020 06:40:41

Τα «μαζεύει» ο βουλευτής που έκανε λόγο για πόλεμο με τα Σκόπια: Εγώ αναρωτήθηκα αν...

Τα «μαζεύει» ο βουλευτής που έκανε λόγο για πόλεμο με τα Σκόπια: Εγώ αναρωτήθηκα αν... - Media

 

Διευκρινίσεις για τη δήλωσή του "Αν δεν θέλουμε να λέγονται Μακεδονία, τότε πρέπει να πάμε για πόλεμο", έδωσε ο βουλευτής Κοζάνης του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Ντζιμάνης, μιλώντας στον Realfm 97,8 και την εκπομπή των Άκη Παυλόπουλο και Μάνου Νιφλή.

"Εγώ αναρωτήθηκα αν θέλουν να πολεμήσουν αυτοί που έβγαζαν αυτές πολεμικές ιαχές στο συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης" τόνισε, σημειώνοντας πως στη διπλωματία ο βασικός όρος είναι ο συμβιβασμός.

"Δεν θέλουμε πόλεμο με τα Σκόπια. Εγώ μιλάω για για τις ιαχές που βγήκαν από τις εξέδρες του συλλαλητηρίου και γενικότερα το ψήφισμα. Βοηθούν στη λύση ή είναι απέναντι στη λύση; Ο πόλεμος προκύπτει ότι αν κάποιος δεν θέλει μια λύση ειρηνική μέσω διαπραγμάτευσης και μέσω οικοδόμησης μέτρων εμπιστοσύνης, και θέλει τη μη λύση του ζητήματος της ονομασίας. Η μη λύση μας οδηγεί στο να διαιωνίζεται το πρόβλημα" είπε.

"Σκοπός του πολέμου είναι η επιβολή της θέλησης στον αντίπαλο ή η καταστροφή του αντιπάλου. Αυτό λέγαμε στον στρατό. Όταν εσύ με το έτσι θέλω θες να επιβάλεις τη θέλησή σου στον αντίπαλο… .Δηλαδή αυτός θέλει Μακεδονία, κι εμείς θέλουμε Μακεδονία. Αν δεν καθίσουμε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων δεν υπάρχει λύση μετά… " πρόσθεσε.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.