search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 00:50
MENU CLOSE

«Πυρά» Μητσοτάκη κατά Τασίας για την υπόθεση της Σαουδικής Αραβίας – Τι απαντά το υπουργείο Άμυνας

01.02.2018 16:47
Κ. Μητσοτάκης: Θα τελειώσετε πολιτικά με μία κάλπη και όχι με δέκα - Media

 

Προ των ευθυνών του θέτει τον πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης με επιστολή που του απέστειλε και στην οποία κάνει λόγο για απαράδεκτες μεθοδεύσεις της προέδρου της επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας Τασίας Χριστοδουλοπούλου, προκειμένου, όπως σημειώνει χαρακτηριστικά, να εμποδίσει τη διερεύνηση της πώλησης πυρομαχικών στην Σαουδική Αραβία. 

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, μεταξύ άλλων, αναφέρει ότι η Τασία Χριστοδουλοπούλου συνεπικουρούμενη από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ έφτασαν στο σημείο να ισχυριστούν ότι η εν λόγω Επιτροπή είναι αναρμόδια να καλέσει ενώπιόν της τους εμπλεκόμενους στο σκάνδαλο, αγνοώντας προκλητικά ακόμη και τη γνωμάτευση του Επιστημονικού Συμβουλίου της Βουλής, την οποία η ίδια η κυρία Χριστοδουλοπούλου είχε – καθ’ υπερβολήν των αρμοδιοτήτων της – ζητήσει προηγουμένως. 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης καταγγέλλει επιπλέον ως πρωτοφανή την άρνηση της Τασίας Χριστοδουλοπούλου να αποδεχθεί το αίτημα της μειοψηφίας των μελών της Επιτροπής να ζητήσουν την κλήτευση προσώπων, όπως δικαιούνται εκ του Κανονισμού της Βουλής. «Αυτή η επίδειξη αλαζονείας της πλειοψηφίας σε θέματα που ο ίδιος ο Κανονισμός της Βουλής ανάγει σε δικαιώματα των κοινοβουλευτικών μειοψηφιών δεν έχει προηγούμενο στην κοινοβουλευτική μας ιστορία» τονίζει ο πρόεδρος της ΝΔ, καλώντας τον πρόεδρο της Βουλής να πάρει θέση για την εξόφθαλμη προσπάθεια, όπως την χαρακτηρίζει, συγκάλυψης του σκανδάλου Καμμένου από την πρόεδρο της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας και να αποκαταστήσει άμεσα την κοινοβουλευτική τάξη. 

Υπουργείο Άμυνας: «Γαλάζιοι» εμπόδισαν την πώληση πολεμικού υλικού στην Σαουδική Αραβία

Απάντηση στην επιστολή του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης έδωσε το υπουργείο Άμυνας με ανακοίνωση του. «Τα στοιχεία που δόθηκαν στη Δικαιοσύνη θα οδηγήσουν ότι την πώληση μη αναγκαίου επιχειρησιακά παλαιού αμυντικού υλικού παρακώλυσαν άνθρωποι που ανήκουν στη ΝΔ και εξετάζεται αν έπαιρναν εντολές από τη ΝΔ» τονίζει το υπουργείο Άμυνας. Και συνεχίζει σημειώνοντας πως «ο,τι και αν κάνουν θα αποδειχθεί η αλήθεια και θα οδηγηθούν πολίτες, διπλωμάτες, πολιτικοί και άλλοι στη Δικαιοσύνη για την απώλεια 66 εκατομμυρίων ευρώ, καθώς ούτε καν είχαν φανταστεί νομοθετική ρύθμιση για πώληση παλαιού υλικού». Και καταλήγει το υπουργείο Άμυνας στην απάντηση του: «Βεβαίως η υπόθεση θα έρθει στο Κοινοβούλιο από τη Δικαιοσύνη, για να αποδοθούν ευθύνες στα πολιτικά πρόσωπα που ευθέως εμπλέκονται». 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 00:45