search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 03:22
MENU CLOSE

Ολοκληρώθηκε το συλλαλητήριο – Εναέρια πλάνα από την ΕΛ.ΑΣ. (Video)

04.02.2018 06:32
Ολοκληρώθηκε το συλλαλητήριο - Εναέρια πλάνα από την ΕΛ.ΑΣ. (Video) - Media

 

Ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις έξι το απόγευμα το Συλλαλητήριο της Αθήνας για τη διαπραγμάτευση στο Σκοπιανό και την ονοματολογία της ΠΓΔΜ.  

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., οι διαδηλωτές ανήλθαν σε 140.000 αντίθετα με τους διοργανωτές που έκαναν λόγο για ενάμιση εκατομμύριο. 

Η αστυνομία μάλιστα έδωσε στη δημοσιότητα και ενέρια πλάνα από το ελικόπτερό της. 

Με τον χαιρετισμό του Μίκη Θεοδωράκη ξεκίνησε και επίσημα το συλλαλητήριο της Αθήνας. 

Ο γνωστός μουσικοσυνθέτης, που σιγοτραγουδούσε το «θα σημάνουν οι καμπάνες», απευθύνθηκε σε πλήθος κόσμου που έχει μαζευτεί από το πρωί στο κέντρο της Αθήνας. 

Ο μεγάλος μουσικοσυνθέτης έστειλε από την εξέδρα, που έχει στηθεί στην πλατεία Συντάγματος, μήνυμα προς πολλές κατευθύνσεις, χρησιμοποιώντας ενωτικό λόγο για τους πολίτες.

Μάλιστα, επισήμανε πως οποιαδήποτε κυβέρνηση σκοπεύει να χρησιμοποιήσει το όνομα είναι υποχρεωμένοι να ρωτήσει πρώτα το λαό (δημοψήφισμα). 

Το μήνυμα της Ιεράς Συνόδου -που συμμετέχει επισήμως στο συλλαλητήριο του Συντάγματος- μετέφερε ο Μητροπολίτης Δωρόθεος.

«Η Εκκλησία έχει μαρτυρήσει με το λόγο και το αίμα κλήρου και λαού την ελληνικότητα της Μακεδονίας από αρχαιοτάτων χρόνων, γι’αυτό και δεν μπορεί να αποδεχθεί τον όρο Μακεδονία, ή όποιο άλλο παράγωγο, ως συστατικό του ονόματος άλλου κράτους», ανέφερε μεταξύ άλλων. 

Από τα ξημερώματα της Κυριακής, πολίτες από όλες τις περιοχές της Ελλάδας ξεκίνησαν, με προορισμό την Αθήνα, ενώ σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των διοργανωτών περισσότερα από 1.500 πούλμαν αναμένεται να μεταφέρουν στην πρωτεύουσα όσους επιθυμούν να πάρουν μέρος στο συλλαλητήριο.

Το «παρών» στο συλλαλητήριο του Συντάγματος έδωσε και ο πρώην πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς. 

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 02:01