search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 03:05
MENU CLOSE

Ανάληψη ευθύνης για την επίθεση στο σπίτι του Μίκη Θεοδωράκη

04.02.2018 09:06
Ανάληψη ευθύνης για την επίθεση στο σπίτι του Μίκη Θεοδωράκη  - Media

 

«Αναρχικοί/αναρχικές» υπογράφουν την ανάληψη ευθύνης για την «παρέμβαση» στο σπίτι του μουσικοσυνθέτη Μίκη Θεοδωράκη. 

«Σήμερα το μεσημέρι μερικές συντρόφισσες και σύντροφοι παρεμβήκαμε στο σπίτι του Μίκη Θεοδωράκη, γράφοντας στην πρόσοψη: “Η ιστορία σου ξεκινάει από το βουνό και καταλήγει στον εθνικό βούρκο της πλατείας Συντάγματος”. Στη συνέχεια πετάξαμε μπογιές και αποχωρήσαμε. Ο Μίκης θα είναι αύριο κεντρικός ομιλητής στο “συλλαλητήριο για το Μακεδονικό”, παίρνοντας θέση στην ανασυγκρότηση του εθνικού κορμού, μαζί με όλο τον εθνικιστικό, πατριωτικό συρφετό, την ίδια ώρα που η επίθεση στους “από τα κάτω” εντείνεται με αντιαπεργιακούς νόμους, πλειστηριασμούς πρώτων κατοικιών κλπ συμβάλλοντας στην γενικότερη υποτίμηση των ζωών μας… ΣΕ ΕΛΛΑΔΑ, ΤΟΥΡΚΙΑ, ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, Ο ΕΧΘΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ», αναφέρουν στο κείμενο που ανάρτησαν στην ιστοσελίδα athens.indymedia.org. 

«Ο Μίκης δεν φοβάται τις απειλές»

Για «σκοτεινούς κύκλους που πολεμούν τον Μίκη Θεοδωράκη από το 1940 και θα καταλήξουν στον σκουπιδοτενεκέ της ιστορίας» και για «ποντίκια που όταν έρχεται η γάτα εξαφανίζονται».

«Ό,τι και να κάνουν τους ενημερώνουμε ότι ο Μίκης Θεοδωράκης δεν φοβάται τις απειλές, όπως δεν φοβήθηκε ποτέ τίποτα και κανέναν στη ζωή του και αύριο θα είναι στην εξέδρα της πλατείας συντάγματος» ξεκαθαρίζουν συνεργάτες του. 

«Ο Μίκης Θεοδωράκης αύριο έχει ραντεβού με την ιστορία. Οι σκοτεινοί κύκλοι που τον πολεμούν απ’ το 1940 και συνεχίζουν μέχρι και τις μέρες μας, είναι βέβαιο ότι θα καταλήξουν και πάλι στον σκουπιδοτενεκέ της ιστορίας» σημειώνουν.

«Ας κρίνει ο Ελληνικός λαός ποιοι είναι οι πραγματικοί φασίστες και ποιοί είναι το πραγματικό παρακράτος, ποιοι απειλούν τον Μίκη Θεοδωράκη και ποιοι επιδιώκουν να τορπιλίσουν το αυριανό πανεθνικό Συλλαλητήριο στο οποίο θα μιλήσει ο Μίκης Θεοδωράκης στον ενωμένο Ελληνικό λαό που θα παρευρεθεί αύριο και το οποίο ο ίδιος και οι διοργανωτές, επιθυμούν να εξελιχθεί ομαλά και εντελώς ειρηνικά» σημειώνεται, μεταξύ άλλων, στο σχετικό κείμενο. 

 

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 02:01