search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 02:30
MENU CLOSE

Υπόθεση εργασίας κι όχι συνωμοσίας!

23.02.2018 07:28
4380981.jpg

 

Αν αντιστρέφαμε για λίγο τους ρόλους σε αυτό σκάνδαλο, η Αριστερά θα δεχόταν ποτέ ως αξιόπιστες τις αποκαλύψεις του FBI, όπου πίσω τους κρύβονται συμφέροντα αμερικανικών φαρμακοβιομηχανιών; Αίφνης ο δαιμονοποιημένος από την Αριστερά, αμερικανικός παράγων είναι αξιόπιστος και αγωνίζεται για τα δίκαια των λαών, ιδίως με την κυβέρνηση Τράμπ. Τώρα είναι ευαγγέλιο το FBI…  Ταυτόχρονα αναρωτιέται κανείς ως υπόθεση εργασίας και όχι συνωμοσίας (προς θεού!), γιατί το σκάνδαλο ξέσπασε περί λύχνων αφάς του συλλαλητηρίου για το όνομα της Μακεδονίας που διαπραγματεύεται η κυβέρνηση Τσίπρα και έχει μεγάλο και εκπεφρασμένο ενδιαφέρον η αμερικανική πλευρά και το ΝΑΤΟ. Αν αποδειχτεί -για παράδειγμα λέμε- ότι ο Αλέξης χάρισε  στους Αμερικανούς  το όνομα «Μακεδονία» και οι Γιάνκηδες τα πορίσματα του  FBI, όπως και την κατά διαβολική σύμπτωση πιστοληπτική αναβάθμιση της χώρας μερικά μόλις δευτερόλεπτα πριν ανέβει στο βήμα ο πρωθυπουργός που με πατριωτική συγκίνηση το ανακοίνωσε στο σώμα, εγώ θα το θεωρήσω απλά ως ηθικό πλεονέκτημα.

Παιχνίδια της μνήμης

Ο κύριος Σαλμάς που αντιμετωπίστηκε με συμπάθεια από την συγκυβέρνηση αν δεν με απατά η μνήμη μου το 2016 δεν ήταν που κατηγορήθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ για “σκάνδαλο υπερτιμολογημένων αρθροσκοπήσεων”; Αν δεν με προδίδει επίσης η μνήμη μου, ο ΣΥΡΙΖΑ το 2014 δεν είχε σαν πρώτη προτεραιότητα τον κύριο Αβραμόπουλο (που τώρα είναι ο κατ’ εξοχήν ύποπτος για το σκάνδαλο Novartis όπως δείχνει η κυβέρνηση), για πρόεδρο της Δημοκρατίας;  Τι σου είναι το «άλλο υλικό» όμως…   

Απορία δομική

Αυτό το «άλλο υλικό» από το οποίο είναι φτιαγμένοι  οι λεβέντες της Αριστεράς όπως δήλωσε ο κος Τσίπρας υπερήφανα, είναι ρατσιστικό, φασιστικό ή μια πρόκληση για να μαρτυρήσει κανείς …το υλικό;

Μπεσαλής με τους φίλους

Ένα από τα πιο ωραία της βραδιάς ήταν όταν ο κύριος πρωθυπουργός, κατηγορεί τον Μητσοτάκη ότι δεν αναλαμβάνει την πολιτική ευθύνη για το σκάνδαλο Novartis, όπως έκανε ο Καραμανλής για το Βατοπέδι – ο οποίος ευθύνεται κατά κύριο λόγο, παρά την σαλαμοποίηση, για το σκάνδαλο Novartis. Ο πρωθυπουργός όμως τιμά τις φιλίες του. Εξ άλλου, από εκεί αλίευσε τον κύριο Παπαγγελόπουλο, κορυφαίο εμπνευστή του σκανδάλου Novartis και όχι μόνο, τον ίδιο τον πρόεδρο της Δημοκρατίας που είναι και κοντοχωριανοί με τον πρώην κυπατζή. «Όλα μπερδεύονται γλυκά» (και συμπτωματικά) σε αυτό τον τόπο, με κερασάκι στην χορταστική αριστερή τούρτα, τον αγωνιστή Πάνο Καμμένο!

Λυρικός Κοντονής

Αυτή η αριστερή παρλάτα  που απήγγειλε από το σκηνικό της βουλής με  λυγμικό λυρισμό ο κ. Κοντονής περί αγωνιστών αγίων,  περί αγώνων και αθλοπαιδιών, περί ηρώων και τάφων, εκτός από γραφική, αντιδραστική, σκοταδιστική, και ανοήτως μονότονα επαναλαμβανομένη, είναι και απελπιστικά ξεπερασμένη. Αυτό το ηρωικό, μελοδραματικό αφήγημα  έχει τελειώσει. Τον μαζικό πολτό της μυθολογίας του παρελθόντος τον εξάντλησε η Αριστερά, όπως και όλη την παραγωγή σανού.

Η Αριστερά σε κυβερνητική εκδοχή και σε παρόντα χρόνο είναι τα μνημόνια που υπογράφει, το πρωτοφανές ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, τα τριτοκοσμικά δημοψηφίσματα, οι κλειστές τράπεζες, τα νομισματοκοπεία, οι σκληρές διαπραγματεύσεις, τα δεκάδες δεκάδων δις που εξανεμίστηκαν σε καιρό χρεοκοπίας από μαθητευομένους μάγους, οι εθνικές υποχωρήσεις και οι γκρίζες ζώνες, οι πραξικοπηματικές ενέργειες εναντίον των θεσμών, οι απόπειρες χειραγώγησης της δικαιοσύνης, τα κατά συρροήν  τερατώδη και αναινδίαστα ψεύδη της, οι περικοπές  σε μισθούς και συντάξεις, οι πλειστηριασμοί, η ληστρική- εξοντωτική φορολόγηση των αδύνατων στρωμάτων, ο ΕΝΦΙΑ, τα «δεν πληρώνω», οι Ρουβίκωνες, ο αυταρχισμός,  το κυνήγι των μαγισσών, οι κουκουλοφόροι μάρτυρες και παρακρατικοί των Εξαρχείων, η ενοχοποίηση της αντίθετης γνώμης, η χειραγώγησης των ΜΜΕ, η δολοφονία χαρακτήρων, οι ιδεοληψίες της, το καθεστωτικό της πνεύμα, οι σκευωρίες της και κυρίως η σκανδαλώδης ολοκληρωτική διαστρέβλωση της πραγματικότητας, για να αναφέρω μερικά ενδεικτικά ηθικά της πλεονεκτήματα.

Η Αριστερά πλέον δεν ανήκει στο κατασκευασμένο της παρελθόν. Είναι τα έργα και οι ημέρες της. Το δε παρελθόν της ξαναγράφεται αναθεωρημένο από την αρχή ως αληθινή ιστορία τρόμου κι όχι σαν ηρωικό και πένθιμο μυθιστόρημα.

Για το σήμερα να μιλήσουμε επί τέλους  κύριε Κοντονή! Όχι άλλος εκκλησιασμός μίσους και μνημόσυνα…   

Δώσαμε!

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 02:01