28/02/2020 17:24:43

Έληξε η αναταραχή στις φυλακές Κορυδαλλού – Τι λέει η ανακοίνωση των κρατουμένων

 Έληξε η αναταραχή στις φυλακές Κορυδαλλού – Τι λέει η ανακοίνωση των κρατουμένων  - Media

 

Έληξε η αναταραχή που επικράτησε από το πρωί στις φυλακές Κορυδαλλού, καθώς οι κρατούμενοι στις πτέρυγες Α και Δ, μεταξύ των οποίων και μέλη των Πυρήνων της Φωτιάς, κατέλαβαν κοινόχρηστους χώρους των φυλακών.
 
Η διαμαρτυρία των κρατουμένων σχετιζόταν με την απόφαση για μεταγωγή, από τις φυλακές Κορυδαλλού στις φυλακές που κρατείται (Λάρισα), του 29χρονου Κωνσταντίνο Γιατζόγλου, ο οποίος συνελήφθη τον περασμένο Οκτώβριο για την αποστολή τρομοδέματος στον πρώην πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο.
 
Παράλληλα, σήμερα το μεσημέρι ομάδα περίπου 70 ατόμων διαμαρτυρήθηκε έξω από το υπουργείο Δικαιοσύνης για τα διαδραματιζόμενα στις φυλακές Κορυδαλλού. Κατά την αποχωρησή τους, σημειώθηκε ένταση και έγιναν προσαγωγές.

Νωρίτερα οι κρατούμενοι είχε βγάλει ανακοίνωση στην οποία ανέφεραν: 

«Νίκη των κρατούμενων! Η άμεση και μαχητική απάντηση των κρατούμενων, που πήρε χαρακτήρα εξέγερσης σε δυο πτέρυγες του Κορυδαλλού, και η κινητοποίηση και άλλων κρατούμενων, έφερε τη νίκη.
Το υπουργείο Δικαιοσύνης δεσμεύτηκε για την επάνοδο του πολιτικού κρατούμενου Κ. Γιαγτζόγλου στον Κορυδαλλό, ενώ έγινε δεκτός και ο προκαταρκτικός όρος των κρατούμενων να μην υπάρξουν πειθαρχικά».

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.