search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 17:53
MENU CLOSE

Συναγερμός στη Γερμανία: Δεχθήκαμε κυβερνοεπίθεση – «Δείχνουν» Ρωσία ως ένοχο

28.02.2018 18:06
Συναγερμός στη Γερμανία: Δεχθήκαμε κυβερνοεπίθεση - «Δείχνουν» Ρωσία ως ένοχο - Media
 
Η γερμανική κυβέρνηση επιβεβαίωσε σήμερα ότι ερευνά μια κυβερνοεπίθεση που διαπράχθηκε ενάντια σε κυβερνητικά δίκτυα των υπολογιστών, σημειώνοντας ότι το συμβάν έχει τεθεί υπό έλεγχο.
 
Ένας εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών δήλωσε ότι οι κυβερνητικές υπηρεσίες που επηρεάστηκαν από την επίθεση, έλαβαν τα κατάλληλα μέτρα για να ερευνήσουν το περιστατικό και να προστατεύσουν δεδομένα.
 
«Η επίθεση περιορίστηκε και τέθηκε υπό τον έλεγχο της ομοσπονδιακής διοίκησης» που επιβλέπει τα κυβερνητικά δίκτυα υπολογιστών, δήλωσε ένας εκπρόσωπος.
 
Ο ίδιος δεν σχολίασε αναφορές γερμανικών μέσων ενημέρωσης ότι την κυβερνοεπίθεση διέπραξε η ρωσική οργάνωση κυβερνοπειρατών APT28.
 
Πληροφορίες αναφέρουν ότι τα μέλη της οργάνωσης χρησιμοποίησαν κακόβουλο λογισμικό για να πλήξουν τα υπουργεία, κλέβοντας δεδομένα.
 
Δίκτυα ηλεκτρονικών υπολογιστών της καγκελαρίας και του ομοσπονδιακού ελεγκτικού συνεδρίου περιλαμβάνονται στις υπηρεσίες, τα συστήματα των οποίων τέθηκαν σε κίνδυνο.
 
Η ομοσπονδιακή υπηρεσία ασφάλειας του κυβερνοχώρου BSI και η ομοσπονδιακή υπηρεσία εσωτερικής ασφάλειας (BfV) ηγούνται της έρευνας με τη βοήθεια των υπηρεσιών πληροφοριών.
 
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 17:51