search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 10:22
MENU CLOSE

Η «Μηχανή του Χρόνου» ρίχνει φως στην πολυτάραχη ζωή & τη μυστηριώδη δολοφονία του βασιλιά Γεωργίου Α΄

01.03.2018 16:02
Το φάκελο των Σεπτεμβριανών «ανοίγει» η «Μηχανή του Χρόνου» στο COSMOTE HISTORY HD - Media

 

Η «Μηχανή του Χρόνου» με τον Χρίστο Βασιλόπουλο συνεχίζει και αυτή την εβδομάδα, την παρουσίαση των σημαντικότερων γεγονότων στα 50 χρόνια βασιλείας του Γεωργίου Α΄. Μέσα από το νέο επεισόδιο, τη Δευτέρα 5 Μαρτίου στις 21.00, στο COSMOTE HISTORY, αναδεικνύονται άγνωστες λεπτομέρειες της πολυτάραχης ζωής και της μυστηριώδους δολοφονίας του.

Από τον θρίαμβο των Βαλκανικών πολέμων και την επέκταση της Ελλάδας, μέχρι τον πόλεμο με τους Τούρκους και τον διεθνή οικονομικό έλεγχο, η κάμερα της εκπομπής παρακολουθεί τις πολιτικές παρεμβάσεις του βασιλιά σε κάθε στάδιο της πορείας του. Η έρευνα φωτίζει επίσης το ασταθές πολιτικό περιβάλλον, τα σκάνδαλα και τις εκλογές που οδήγησαν στην κυβέρνηση Βούλγαρη, καθώς και το μεγάλο σκάνδαλο των Λαρευωτικών και πώς ο βασιλιάς έφτασε στο σημείο να εφαρμόσει την Αρχή της Δεδηλωμένης.

Η «Μηχανή του Χρόνου» παρουσιάζει, επίσης, την πρώτη απόπειρα δολοφονίας εναντίον του Γεωργίου Α΄, αλλά και το άδοξο τέλος του στη Θεσσαλονίκη, ύστερα από μια βόλτα γύρω από το Λευκό Πύργο, με τα ερωτήματα για τα κίνητρα της δολοφονικής ενέργειας να παραμένουν, μέχρι σήμερα, αναπάντητα.

Στην εκπομπή μιλούν μεταξύ άλλων οι ιστορικοί: Κώστας Σταματόπουλος, Αριστέα Παπανικολάου-Κρίστενσεν, καθώς και οι καθηγητές Πανεπιστημίου: Νίκη Μαρωνίτη, Μάρω Καρδαμίτση- Αδάμη, Κατερίνα Γαρδίκα.

Η «Μηχανή του Χρόνου» προβάλλεται κάθε Δευτέρα στις 21.00, στο COSMOTE HISTORY.

 

Τα «Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της Ελλάδας» παρουσιάζουν τα Πανεπιστήμια Θεσσαλίας & Πελοποννήσου

Η σειρά ντοκιμαντέρ «Τα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της Ελλάδας», σε παραγωγή COSMOTE TV, επιστρέφει την Τετάρτη 7/3 στις 21.00, με την παρουσίαση δύο ακόμα ελληνικών εκπαιδευτικών ιδρυμάτων. Αυτή την εβδομάδα, γνωρίζουμε τα Πανεπιστήμια Θεσσαλίας και Πελοποννήσου, δύο εκπαιδευτικά ιδρύματα της περιφέρειας που προσφέρουν προγράμματα υψηλής ποιότητας, αποτελώντας χαρακτηριστικά παραδείγματα της επιτυχημένης αποκέντρωσης της γνώσης. 

Τα «Τρία λεπτά για την ελληνική γλώσσα», σε παραγωγή COSMOTE TV, συνεχίζονται αυτή την εβδομάδα, με νέα τρίλεπτα επεισόδια. Μέσα από αυτά, ο καθηγητής γλωσσολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, κ. Γιώργος Μπαμπινιώτης, εξηγεί και σχολιάζει λέξεις, γλωσσικές δυσκολίες, γραμματικά, συντακτικά, σημασιολογικά και ορθογραφικά λάθη με σκοπό την ορθότερη χρήση του προφορικού και γραπτού λόγου. Η εκπομπή προβάλλεται από Δευτέρα έως Παρασκευή, στις 20.50.

Την Κυριακή 4 Μαρτίου στις 20.00 η σειρά «Οδός Ελλήνων» επιστρέφει με νέο επεισόδιο, στο οποίο  σκιαγραφείται το πορτρέτο του Γεώργιου Δροσίνη. Ποιητής, πεζογράφος και δημοσιογράφος, ο Δροσίνης συγκαταλέγεται στους πρωτοπόρους της Νέας Αθηναϊκής Σχολής και κατάφερε με το έργο και τη δράση του να ανανεώσει τα ελληνικά γράμματα και τον ελληνικό πολιτισμό. Την ίδια ημέρα στις 21.00, στα πλαίσια του μηνιαίου αφιερώματος «Επανάσταση 1821», δεν χάνουμε το «1821: Ο ξεσηκωμός του γένους», ένα ντοκιμαντέρ για την Αναγέννηση του Έθνους με γεγονότα και εικόνες που αφορούν μεταξύ άλλων την προετοιμασία του Αγώνα, το έργο της Φιλικής Εταιρείας, τις πρώτες μάχες για Ανεξαρτησία και την ίδρυση του ελληνικού κράτους.

Η σειρά «Οδύσσεια Μαγειρικής», συνεχίζει το γαστρονομικό της ταξίδι στην Ελλάδα,  με τρία νέα επεισόδια  αυτήν την εβδομάδα στα νησιά του Αιγαίου. Με έμπνευση από τις τοπικές κουζίνες αλλά και την αρχαιοελληνική διατροφή, ο σεφ Γιώργος Γεράρδος μαγειρεύει μοναδικές συνταγές (Πέμπτη 1/3, Σάββατο 3/3 και Τρίτη 6/3 στις 18.00).

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 10:21