24/05/2019 13:26:38

Λαϊκή Ενότητα: Ωμή καταστολή στο Υπουργείο Παιδείας - Επιτέθηκαν με κλομπ και δακρυγόνα στους εκπαιδευτικούς

Λαϊκή Ενότητα: Ωμή καταστολή στο Υπουργείο Παιδείας - Επιτέθηκαν με κλομπ και δακρυγόνα στους εκπαιδευτικούς  - Media

 

Τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, για τη «βάρβαρη κι απρόκλητη επίθεση των δυνάμεων των ΜΑΤ» σε βάρος των εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η Λαϊκή Ενότητα.

«Τον αυταρχισμό, τα χημικά και την ωμή καταστολή, επέλεξε για μια ακόμη φορά, η μνημονιακή συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ώστε να αντιμετωπίσει τις κινητοποιήσεις των εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, που διαδήλωναν ειρηνικά εχτές το απόγευμα, έξω από το Υπουργείο Παιδείας, «διεκδικώντας το αυτονόητο: Μαζικούς μόνιμους διορισμού, που είναι απολύτως αναγκαίοι στα σχολεία», επισημαίνει η ΛΑΕ.

»Ακολουθώντας την πάγια πλέον τακτική της κυβέρνησης το τελευταίο διάστημα ενάντια σε οποιαδήποτε κινητοποίηση, όπως στους πλειστηριασμούς, στην Τρίπολη και οπουδήποτε αλλού, επιτέθηκαν με κλομπ και δακρυγόνα, προσπαθώντας να καταστείλουν τις κινητοποιήσεις των εκπαιδευτικών που είχαν συγκεντρωθεί από όλη την Ελλάδα, έξω από το υπουργείο, συμμετέχοντας στην απεργιακή κινητοποίηση που εξήγγειλαν οι συνδικαλιστικοί τους φορείς».

Μεταξύ άλλων, στην ανακοίνωσή της η ΛΑΕ εκφράζει την αλληλεγγύη της στους εκπαιδευτικούς και απαιτεί μαζικούς διορισμούς και αύξηση των δαπανών για την παιδεία, απαραίτητη προϋπόθεση για την λειτουργία των σχολείων, την εκπαίδευση των παιδιών και της νέας γενιάς, δηλαδή απαραίτητη προϋπόθεση για ένα καλύτερο μέλλον για τον λαό και τον τόπο μας. 

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.