search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 05:01
MENU CLOSE

Να γιατί δεν πρέπει να βράζετε το σπανάκι!

08.03.2018 09:25
Να γιατί δεν πρέπει να βράζετε το σπανάκι! - Media

 

Το σπανάκι ανήκει στις πιο δυναμωτικές τροφές. Είναι πλούσιο σε βιταμίνες και μέταλλα (ειδικά σε σίδηρο) και αποτελεί ιδανική τροφή, είναι σημαντικό όμως να το μαγειρεύετε με τον σωστό τρόπο.

Επειδή η μητέρα σας έβραζε το σπανάκι όταν ήσασταν παιδιά, δεν σημαίνει ότι πρέπει να συνεχίσετε να το τρώτε έτσι.

Εκτός του ότι είναι ο πιο «βαρετός» τρόπος να τρώτε τα λαχανικά, όταν το βράζετε, το σπανάκι χάνει πολλά από τα θρεπτικά συστατικά του.

«Τα βρασμένα λαχανικά μπορεί να χάσουν πολλές από τις υδατοδιαλυτές βιταμίνες τους», τονίζει η διατροφολόγος Samara Abbott. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μην λαμβάνετε όση βιταμίνη C και φυλλικό οξύ θα παίρνατε αν τρώγατε το σπανάκι ωμό σε σαλάτα.

Υπάρχουν βέβαια και μειονεκτήματα: «Το ωμό σπανάκι δεν αποτελεί την καλύτερη πηγή ασβεστίου, επειδή περιέχει επίσης οξαλικό οξύ, το οποίο εμποδίζει την απορρόφηση του ασβεστίου. Με άλλα λόγια παίρνετε τη βιταμίνη C και το φολικό οξύ, αλλά όχι το ασβέστιο».

Πηγή: onmed.gr

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 02:01