search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 15:42
MENU CLOSE

Βουλή: Στο «κενό» η πρόταση της ΝΔ για προανακριτική

08.03.2018 21:12
Ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά άμεσα συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών για τα κονδύλια στα ΜΜΕ - Media

 

Απορρίφθηκε από την Βουλή η πρόταση της ΝΔ για συγκρότηση προανακριτικής επιτροπής για τους Παναγιώτη Κουρουμπλή, Ανδρέα Ξανθό και Παύλο Πολάκη.

Κύριο χαρακτηριστικό της πολύωρης συζήτησης στην Ολομέλεια, εκτός από την σύγκρουση του Αλέξη Τσίπρα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη με βασική εστία αντιπαράθεσης τα ελληνοτουρκικά, το γεγονός ότι η «γαλάζια» πρόταση δεν έτυχε ευρύτερης κοινοβουλευτικής υποστήριξης μιας και δεν υποστηρίχθηκε, επί της ουσίας, από τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Και αυτό γιατί υπέρ της πρότασης δήλωσαν ότι ψήφισαν η ΝΔ και η Χρυσή Αυγή, η Δημοκρατική Συμπαράταξη και το Ποτάμι, έριξαν στην ψηφοφορία άκυρο ψηφοδέλτιο ενώ το ΚΚΕ και η Ένωση Κεντρώων δεν συμμετείχαν στην ψηφοφορία.

Ειδικότερα, για τον Παναγιώτη Κουρουμπλή, ψήφισαν συνολικά 267 βουλευτές. Βρέθηκαν στην κάλπη 267 ψηφοδέλτια. Έγκυρα ψηφοδέλτια 238. Άκυρα ψηφοδέλτια 29. Υπέρ της πρότασης ψήφισαν 86. Κατά της πρότασης ψήφισαν 151. Παρών δήλωσε ένας βουλευτής.

Για τον Ανδρέα Ξανθό, ψήφισαν 267 συνολικά βουλευτές. Βρέθηκαν στην κάλπη 267 ψηφοδέλτια. Έγκυρα ψηφοδέλτια 234. Άκυρα 33 ψηφοδέλτια. Υπέρ της πρότασης ψήφισαν 88. Κατά της πρότασης ψήφισαν 145. Παρών δήλωσε ένας βουλευτής.

Για τον Παύλο Πολάκη, ψήφισαν συνολικά 267 βουλευτές. Βρέθηκαν στην κάλπη 267 ψηφοδέλτια. Έγκυρα ψηφοδέλτια 236. Άκυρα ψηφοδέλτια 31. Υπέρ της πρότασης ψήφισαν 86. Κατά της πρότασης ψήφισαν 149. Παρών δήλωσε ένας βουλευτής.

 

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 15:41