search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 09:48
MENU CLOSE

ΗΠΑ: Η NRA απαιτεί να ανακληθεί ο νόμος για την οπλοκατοχή στη Φλόριντα

10.03.2018 07:13
Φλόριντα: «Σαρώνει» ο κορωνοϊός - Περισσότερα από 10.000 νέα κρούσματα για πέμπτη συνεχόμενη ημέρα - Media

 

Το ισχυρότερο λόμπι της οπλοκατοχής στις ΗΠΑ, η National Rifle Association, προσέφυγε την Παρασκευή στη δικαιοσύνη επιδιώκοντας να ακυρωθεί ο νέος νόμος στη Φλόριντα που αυξάνει το όριο ηλικίας για την αγορά ημιαυτομάτων τουφεκιών στα 21 έτη και επιβάλλει τριήμερη περίοδο αναμονής για όλες τις αγορές όπλων στην Πολιτεία, υποστηρίζοντας ότι οι διατάξεις του παραβιάζουν τα συνταγματικά δικαιώματα των Αμερικανών.

Επιχειρηματολογώντας ότι ο νόμος, τον οποίο επικύρωσε υπογράφοντάς τον ο κυβερνήτης της Φλόριντας, ο ρεπουμπλικάνος Ρικ Σκοτ, είναι άκυρος διότι παραβιάζει τη Δεύτερη και τη Δέκατη Τέταρτη τροπολογία του Συντάγματος των NRA καταγγέλλει ότι το νομοθέτημα επιβάλλει «καθολική απαγόρευση» της αγοράς όπλων σε όλους τους νομοταγείς πολίτες ηλικίας μεταξύ 18 και 21 ετών.

Το νέο νομοθέτημα, που παράλληλα ανοίγει τον δρόμο ώστε να οπλοφορούν ορισμένοι εκπαιδευτικοί, εγκρίθηκε από το πολιτειακό Κογκρέσο ακριβώς τρεις εβδομάδες μετά τη σφαγή στο δημόσιο λύκειο Μάρτζορι Στόουνμαν Ντάγκλας, στην πόλη Πάρκλαντ της Φλόριντας, τη 14η Φεβρουαρίου, όταν 19χρονος άνοιξε πυρ με ημιαυτόματο τουφέκι εφόδου, σκοτώνοντας 14 μαθητές και τρία μέλη του διδακτικού προσωπικού.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 09:47