search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 22:18
MENU CLOSE

Συνεδριάζει το Eurogroup τη Δευτέρα – Στην ατζέντα η Ελλάδα

11.03.2018 11:45
Ενισχυμένη γραμμή πίστωσης από τον ESM συζητά το Ecofin - Media

 

Η πορεία της τέταρτης και τελευταίας αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος θα βρεθεί στο επίκεντρο του Eurogroup της Δευτέρας. 

Στη συνάντηση δεν θα συζητηθεί το ελληνικό χρέος ούτε και το ζήτημα της μελλοντικής επιτήρησης μετά το πρόγραμμα, όπως ανέφερε πριν από λίγες ημέρες Ευρωπαίος αξιωματούχος. Αυτά θα συζητηθούν στο Εurogroup του Απριλίου στη Σόφια.

Το Eurogroup της Δευτέρας θα ενημερωθεί για την εκπλήρωση των δύο τελευταίων προαπαιτούμενων της τρίτης αξιολόγησης του προγράμματος, τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς και το Ελληνικό, απαραίτητων για την καταβολή της τέταρτης δόσης.

Για την εκταμίευση της δόσης ύψους 5,7 δισ. ευρώ πρέπει πρώτα να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες έγκρισης από τα εθνικά κοινοβούλια και ύστερα να συνεδριάσει το διοικητικό συμβούλιο του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας, που θα εγκρίνει την εκταμίευση. 

Το υπόλοιπο 1 δισ. ευρώ αναμένεται να εκταμιευθεί τον Απρίλιο, εφόσον η Ελλάδα έχει εκπληρώσει τις δεσμεύσεις της για την αποπληρωμή ληξιπρόθεσμων οφειλών και έχει σημειωθεί πρόοδος στους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς.

Στο Eurogroup του Ιουνίου πρόκειται να συμφωνηθούν τα μέτρα για την ελάφρυνση του χρέους, το μεταμνημονιακό πλαίσιο της Ελλάδας, ενώ πρέπει να έχει κλείσει η τέταρτη αξιολόγηση και να έχει αποφασιστεί το ύψος της τελικής δόσης. 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 22:17