search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 04:26
MENU CLOSE

Απόλυτο χάος: «Δεν έχω μιλήσει με τον Τραμπ, δεν ξέρω γιατί με έδιωξε», λέει ο Τίλερσον

13.03.2018 14:38
Απόλυτο χάος: «Δεν έχω μιλήσει με τον Τραμπ, δεν ξέρω γιατί με έδιωξε», λέει ο Τίλερσον - Media
 
Ο -πρώην, πλέον- υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Ρεξ Τίλερσον δεν μίλησε με τον Ντόναλντ Τραμπ πριν από την αποπομπή του και αγνοεί τους λόγους για τους οποίους απομακρύνθηκε και αντικαταστάθηκε από τον επικεφαλής της CIA Μάικ Πομπέο.
 
«Ο υπουργός Εξωτερικών δεν μίλησε το πρωί με τον πρόεδρο και αγνοεί τους λόγους, όμως είναι ευγνώμων επειδή μπόρεσε να υπηρετήσει και εξακολουθεί να πιστεύει πως το να υπηρετείς το δημόσιο είναι ένα ευγενές καθήκον και δεν πρέπει να μετανιώνει κανείς γι’ αυτό», δήλωσε ο Στιβ Γκολντστάιν, υψηλόβαθμος αξιωματούχος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.
 
Ο Ντόναλντ Τραμπ εξήγησε πως θέλει να ανανεώσει τη διπλωματική ομάδα του πριν από τις διαπραγματεύσεις με τη Βόρεια Κορέα.

«Είχαμε διαφωνίες για το Ιράν»

Ωστόσο, ο πρόεδρος των ΗΠΑ επιχείρησε να δώσει και άλλη διάσταση στο ζήτημα της αποπομπής Τίλερσον. Συγκεκριμένα, ο Τραμπ έκανε λόγο για διαφωνίες με τον υπουργό Εξωτερικών Ρεξ Τίλερσον για να εξηγήσει την αποπομπή του, επικαλούμενος ιδιαίτερα το ζήτημα του ιρανικού πυρηνικού προγράμματος.

 
«Συνενοούμασταν καλά, όμως είχαμε διαφωνίες», είπε ο Τραμπ αναχωρώντας για την Καλιφόρνια από τους κήπους του Λευκού Οίκου. «Όταν κοιτάζετε τη συμφωνία για το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα: εγώ πίστευα πως ήταν φρικτή, αυτός πίστευε πως ήταν εντάξει», εξήγησε.
 
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 02:01