search
ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 09:33
MENU CLOSE

«Πράσινο φως» από το ΚΑΣ για επίδειξη μόδας στο προαύλιο του Ηρωδείου

13.03.2018 15:58
«Πράσινο φως» από το ΚΑΣ για επίδειξη μόδας στο προαύλιο του Ηρωδείου - Media
 
Τα μέλη του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου (ΚΑΣ) έδωσαν ομόφωνα, το «πράσινο φως» στα αιτήματα της εταιρείας «ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΚΩΣΤΕΤΣΟΣ ΕΠΕ», αφενός να πραγματοποιηθεί επίδειξη μόδας το Σάββατο 31 Μαρτίου 2018 στην πλατεία μπροστά από το Ηρώδειο (για τις ανάγκες της εκδήλωσης θα χρησιμοποιηθεί και η κλίμακα ανόδου προς το μνημείο) και αφετέρου να φωτογραφηθεί και να κινηματογραφηθεί η εκδήλωση.
 
Η επίδειξη μόδας υψηλής ραπτικής, θα πραγματοποιηθεί στις 13.00 και η διάρκειά της θα είναι 20-30 λεπτά. Θα την παρακολουθήσουν όχι περισσότερα από 200 άτομα με προσκλήσεις, η προσέλευση των οποίων θα ξεκινήσει στις 12.30 μμ. Συνολικά 30 μοντέλα θα βαδίζουν σε κυκλική διαδρομή κατά μήκος τμήματος της πλατείας, το οποίο μένει να διευκρινιστεί, καθώς το Συμβούλιο ζήτησε να κατατεθεί σχέδιο στο οποίο θα δηλώνεται το τμήμα που θα χρησιμοποιηθεί για την εκδήλωση, ώστε να μην υπάρχει πρόβλημα με την πρόσβαση των επισκεπτών.
 
Η εκκίνηση θα γίνει από τη νοτιοανατολική γωνία της πλατείας, όπου θα τοποθετηθεί μια μικρή τέντα, διαστάσεων 4Χ5 μ., μπεζ χρώματος, για την αναμονή των μοντέλων, ενώ κατά τη διάρκεια της επίδειξης θα ακούγεται ηχογραφημένη κλασική μουσική από τέσσερα ηχεία. Τα μοντέλα θα προετοιμαστούν εκτός του χώρου, ενώ στο σημείο έναρξης της σκάλας ανόδου προς την πλατεία του Ηρωδείου θα τοποθετηθεί ένα αυτοστήρικτο πάνελ διαστάσεων 1Χ1,80μ. με το λογότυπο της εταιρείας.
 
Οι εισηγήσεις της αρμόδιας Διεύθυνσης Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων και της Εφορείας Αρχαιοτήτων (ΕΦΑ) Πόλης Αθηνών ήταν θετικές ως προς τα αιτήματα, ενώ στην πρόταση να καθιερωθεί ο αύλειος χώρος του Ηρωδείου για παρόμοιες εκδηλώσεις η πρόεδρος του ΚΑΣ, γενική γραμματέας του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, Μαρία Ανδρεαδάκη – Βλαζάκη, διευκρίνισε ότι «μπορεί να δίνεται κατά περίπτωση και όχι πολύ συχνά. Η ΕΦΑ Πόλης Αθηνών θα εισηγείται για τα αιτήματα, που δεν θα είναι μόνο επιδείξεις μόδας αλλά και άλλες εκδηλώσεις. Θα δούμε εξάλλου πώς θα είναι το αποτέλεσμα της δράσης», σημείωσε.
 
Η γνωμοδότηση συνοδεύτηκε με τους συνήθεις όρους.
 
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 09:27