search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 10:34
MENU CLOSE

Οι «φτωχοί» Ομπάμα ετοιμάζονται για δουλειά!

Δημοσιεύτηκε στο ΠΟΝΤΙΚΙ

τεύχος 2012
15-03-2018
18.03.2018 04:00
barak.jpg

 

Στο νέο «φτωχικό» τους, αξίας 8,1 εκατ. δολ., σχεδιάζουν το μέλλον τους

Καθισμένοι στο υπέροχο καθιστικό τους με τα σατέν και τα βελούδα, στο νέο «φτωχικό» τους που πρόσφατα αγόρασαν στην τιμή των 8,1 εκατ. δολαρίων, το ζεύγος Ομπάμα σχεδιάζει το μέλλον της καριέρας του.

Ο 56χρονος Μπαράκ Χουσέιν Ομπάμα δεν μπορεί να εκλεγεί ξανά πρόεδρος των ΗΠΑ, αφού εξάντλησε τις δύο θητείες του και, σύμφωνα με το αμερικανικό δίκαιο, δεν δύναται να ακολουθήσει πάλι τον ίδιο δρόμο. 
 
Ωστόσο, παραμένει αρκετά δημοφιλής, όπως και η σύζυγός του, και «στύβει» το μυαλό του για να βρει τρόπους να αξιοποιήσει αυτή τη δημοφιλία. Κι αφού η επιτυχημένη πολιτική του πορεία έκανε τον κύκλο της, αποφάσισε να ακολουθήσει τη σίγουρη οδό: την ψυχαγωγική τηλεόραση.
Η νέα ανερχόμενη συνδρομητική τηλεόραση του Netflix έχει καταφέρει να κερδίσει πάνω από το 50% των Αμερικανών με τα σόου, τις σειρές και τις ταινίες, σύμφωνα με έρευνα του RBC, το 2017. Συγκεκριμένα, το 55% των Αμερικανών χρησιμοποιεί το Netflix, το 46% το Youtube και το 31% το Amazon. Επίσης, το Netflix μετρά 118 εκατ. συνδρομητές, σύμφωνα με τους «New York Times».
 
Από την πλευρά του, το Netflix αναζητά κάτι καινούριο ύστερα από την απότομη περικοπή στη σειρά «House of Cards», μετά τις καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση σε βάρος του πρωταγωνιστή της Κέβιν Σπέισι.
 
Έτσι, το ζεύγος Ομπάμα βρίσκεται σε συνομιλίες με την εταιρεία της Netflix για την παραγωγή ενός νέου σόου. Οι διαπραγματεύσεις γίνονται κάτω από άκρα μυστικότητα και παραμένει άγνωστο το περιεχόμενο του σόου, η μορφή του ή ο αριθμός των επεισοδίων. Επιπλέον, δεν υπάρχουν αξιόπιστες πληροφορίες σχετικά με το τι μπορεί να ελπίζει να κερδίσει από τη συμφωνία ο πρώην Αμερικανός ηγέτης. Βέβαια, οι «κακές γλώσσες» τον θέλουν να εισπράττει ποσό ύψους 700 εκατομμυρίων δολαρίων.
 
Οι επιτυχίες φέρνουν χρήματα και η Netflix δεν έχει παρουσιάσει καμία πτώση στα έσοδά της. Γι’ αυτό και συνεχίζει να κυνηγάει συμφωνίες χωρίς να την ενδιαφέρει το κόστος με σεναριογράφους επιτυχημένων τηλεοπτικών σειρών – κι όχι μόνο. Η εταιρεία δεν παρουσιάζει κανένα σημάδι επιβράδυνσης της παραγωγής και αναμένεται να δαπανήσει 8 δισ. δολάρια και να κυκλοφορήσει 80 πρωτότυπες ταινίες φέτος.
 
Όποιο και αν είναι, λοιπόν, το κόστος της συμφωνίας με το ζεύγος Ομπάμα, ένα πράγμα είναι σίγουρο: ότι πρόκειται για τηλεοπτική «βόμβα» γιγαντιαίων αναλογιών.
«Είναι μια τεράστια συμφωνία και για τα δύο μέρη και το μόνο για το οποίο μπορούμε να είμαστε σίγουροι είναι ότι θα περιλαμβάνει επίσης τεράστιο χρηματικό ποσό», δήλωσε ο ειδικός PR και branding Μαρκ Μπορκόφσκι στον βρετανικό «Guardian» και πρόσθεσε ότι πρόκειται για ακόμα μια «μαγική» υπογραφή στον αγώνα της τηλεθέασης.
 
Αν όμως η συμφωνία δεν υπογραφεί, η Neflix είναι πιθανό να αντιμετωπίσει άκαμπτο ανταγωνισμό, με στελέχη της Apple και της Amazon να παλεύουν μέχρι «θανάτου» για την υπογραφή συμφωνίας με τους Ομπάμα, σύμφωνα με πληροφορίες.
Για τους Ομπάμα, τα οφέλη που μπορεί να τους προσφέρει μια τέτοια συμφωνία είναι ξεκάθαρα. Θα τους επιτρέψει να επικοινωνούν με το κοινό σε έναν κόσμο που κυριαρχείται από τον Τραμπ και την οργή του. Αν και είναι κατανοητό ότι οι Ομπάμα δεν θα χρησιμοποιούσαν τηλεοπτική εκπομπή για να επικρίνουν άμεσα τον Τραμπ, ένα τηλεοπτικό προϊόν με το όνομά τους θα αναδείξει τις εντυπωσιακές αντιθέσεις τους με στυλ και ουσία, υποστηρίζει ο Μπορκόφσκι.
 
Ο σύμβουλος του Ομπάμα, Έρικ Σουλτς, δήλωσε στους «New York Times» ότι «ο πρόεδρος και η κ. Ομπάμα πάντα πίστευαν στη δύναμη της αφήγησης για να εμπνεύσουν. Καθ’ όλη τη ζωή τους, έχουν αναδείξει ιστορίες ανθρώπων των οποίων οι προσπάθειες να κάνουν τη διαφορά αλλάζουν ήσυχα τον κόσμο προς το καλύτερο. Δεδομένου ότι εξετάζουν τα μελλοντικά προσωπικά τους σχέδια, συνεχίζουν να διερευνούν νέους τρόπους για να βοηθήσουν τους άλλους να λένε και να μοιράζονται τις ιστορίες τους».
 
Οι «New York Times» υποστηρίζουν ότι ένα πιθανό σενάριο για το περιεχόμενο του σόου είναι ο Ομπάμα να διευθύνει τις συζητήσεις σε θέματα που κυριαρχούσαν στην προεδρία του, συμπεριλαμβανομένων της υγειονομικής περίθαλψης και της αλλαγής του κλίματος. Ένα άλλο τηλεοπτικό πρόγραμμα θα μπορούσε να παρουσιάζει την πρώην πρώτη κυρία να συζητά θέματα όπως η διατροφή, την οποία υποστήριξε στον Λευκό Οίκο.
 
Κάπως έτσι λοιπόν περνάει τα βράδια του στο λουσάτο καθιστικό του το ζεύγος Ομπάμα: συζητώντας για συμφωνίες εκατομμυρίων και για το πώς θα τραβήξει την προσοχή τής κοινής γνώμης… Μακριά από τις δυσκολίες και τα προβλήματα των καθημερινών ανθρώπων κι ακόμη πιο μακριά από πολέμους, πείνα, φτώχεια και ανέχεια…
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 10:33