search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 07:45
MENU CLOSE

Πολιτική αναστάτωση στα Σκόπια μετά το ξύλο στη Βουλή: Ο πρόεδρος δεν υπογράφει νόμο για την αλβανική γλώσσα (Video)

15.03.2018 06:55
Πολιτική αναστάτωση στα Σκόπια μετά το ξύλο στη Βουλή: Ο πρόεδρος δεν υπογράφει νόμο για την αλβανική γλώσσα (Video) - Media

 

Αντίθετος στο να υπογράψει το προεδρικό διάταγμα για το νομοσχέδιο που ψήφισε την Τετάρτη η Βουλή της ΠΓΔΜ, το οποίο προβλέπει τη διεύρυνση της χρήσης της αλβανικής γλώσσας στη χώρα, ανακοίνωσε με διάγγελμά του ο πρόεδρος των Σκοπίων Γκιόργκι Ιβάνοφ.

Η ψήφιση του νομοσχεδίου ήταν επεισοδιακή, αφού όταν έκλεισαν μικρόφωνα, έφυγαν ποτήρια και παρενέβη η φρουρά για να μην πιαστούν στα χέρια ο πρόεδρος της Βουλής με τον πρώην πρωθυπουργό Νίκολα Γκρούεφσκι. 

Τα επεισόδια στη Βουλή της ΠΓΔΜ

Παρά το γεγονός ότι ο Πρόεδρος της ΠΓΔΜ είναι υποχρεωμένος από το Σύνταγμα να υπογράψει το διάταγμα σε περίπτωση που η Βουλή εγκρίνει και πάλι νομοσχέδιο που αυτός έχει αναπέμψει, ο Γκιόργκι Ιβάνοφ, ανέφερε στο διάγγελμα ότι δεν πρόκειται να υπογράψει και πάλι το διάταγμα, γεγονός που αναμένεται να προκαλέσει σοβαρούς πολιτικούς τριγμούς στη χώρα.

Ο Γκιόργκι Ιβάνοφ προέρχεται από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης VMRO-DPMNE, το οποίο έχει αντιταχθεί σφόδρα στο επίμαχο νομοσχέδιο για τη διεύρυνση της αλβανικής γλώσσας στη χώρα , ενώ οι σχέσεις του με τη νέα κυβέρνηση του Ζόραν Ζάεφ είναι διαταραγμένες από το παρελθόν.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 07:42