01/12/2020 20:21:41

Σε δημόσια διαβούλευση η κατάρτιση εθνικού καταλόγου γεγονότων μείζονος σημασίας

Η αργία του Δεκαπενταύγουστου για τους εργαζόμενους στα ΜΜΕ - Media

 

Σε δημόσια διαβούλευση τέθηκε η πρωτοβουλία του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής για την κατάρτιση ενός εθνικού καταλόγου γεγονότων μείζονος σημασίας, τα οποία οι πολίτες θα μπορούν να παρακολουθήσουν δωρεάν.

Αυτό σημαίνει ότι συγκεκριμένες εκδηλώσεις που θα βρίσκονται στον κατάλογο αυτόν θα μεταδίδονται υποχρεωτικά από κανάλια ελεύθερης λήψης κι όχι συνδρομητικά, ώστε να εξασφαλίζεται η δωρεάν τηλεοπτική πρόσβαση σε αυτές.

Τέτοιες εκδηλώσεις μπορεί να είναι οι Ολυμπιακοί Αγώνες, ο ημιτελικός και ο τελικός του Εθνικού και Ευρωπαϊκού Κυπέλλου Ποδοσφαίρου, ο τελικός του Ευρωπαϊκού και Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Καλαθοσφαίρισης, κ.ά.

Η δημόσια διαβούλευση θα διαρκέσει μέχρι τη Δευτέρα 30 Απριλίου 2018.

Η διαδικασία διαβούλευσης έχει ξεκινήσει με την πραγματοποίηση δυο συναντήσεων με τους εμπλεκόμενους φορείς (συνδρομητικά κανάλια και σταθμoύς ελεύθερης λήψης),  ενώ στην παρούσα φάση –μέσω του ΟpenGov (www.opengov.gr)- οι πολίτες θα μπορούν να απαντήσουν σε συγκεκριμένες ερωτήσεις, συμβάλλοντας στην κατάρτιση αυτού του καταλόγου.

Η Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας του Υπουργείου ΨΗΠΤΕ έχει αναλάβει συντονιστικό ρόλο στην κατάρτιση αυτού του καταλόγου, ο οποίος αποτελεί πρόβλεψη της ενωσιακής νομοθεσίας για τις υπηρεσίες οπτικοακουστικών Μέσων. 

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.