search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 23:45
MENU CLOSE

Ο καιρός τρελάθηκε: Χιόνια στον Ψηλορείτη και Αφρικανική σκόνη – Κλειστά σχολεία στην Κρήτη (Photos)

26.03.2018 06:00
Ο καιρός τρελάθηκε: Χιόνια στον Ψηλορείτη και Αφρικανική σκόνη – Κλειστά σχολεία στην Κρήτη (Photos) - Media

 

Δεν πίστευαν στα μάτια τους οι βοσκοί των Ανωγείων που αντίκρισαν το πρωί  του Σαββάτου στρωμένο με χιόνι τον κάμπο της Νίδας και τις πλαγιές του Ψηλορείτη. Οι δύο περιοχές «άσπρισαν» ξαφνικά, η δε χιονόπτωση συνεχίστηκε μέχρι αργά το βράδυ, σύμφωνα με ρεπορτάζ του e-kriti, 

Στο μεταξύ σήμερα Δευτέρα ο ουρανός της Κρήτης έχει βαφτεί με πορτοκαλί χρώμα από την Αφρικανική σκόνη, θέτοντας σε επιφυλακή τους τοπικούς φορείς, εφιστώντας την προσοχή κυρίως για τους κατοίκους που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες, αλλά και τα μικρά παιδιά.

Για το λόγο αυτό η Δημοτική Αρχή Οροπεδίου Λασιθίου αποφάσισε να μη λειτουργήσουν σήμερα τα σχολεία της περιοχής.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της “κλειστά θα παραμείνουν αύριο Δευτέρα 26 Μαρτίου όλα τα σχολεία του Δήμου, λόγω των αναμενόμενων εκτάκτων, ακραίων, καιρικών φαινομένων που περιλαμβάνουν την συγκέντρωση αιωρούμενων σωματιδίων PM10 άνω του ορίου των 50 Mg/m3”.

Κανονικά τα μαθήματα

Ωστόσο, όπως φαίνεται, το φαινόμενο της μεταφοράς της αφρικανικής σκόνης δε είναι αρκετό για να μη λειτουργήσουν τα σχολεία σε άλλες περιοχές του νησιού. Έτσι λοιπόν μετά από αποφάσεις που ελήφθησαν, όπως αναφέρει το Cretapost, κανονικά θα λειτουργήσουν τα σχολικά συγκροτήματα της περιφερειακής ενότητας Ηρακλείου, αλλά και του δήμου Χανίων. Επίσης στις σχολικές αίθουσες θα βρεθούν κανονικά οι μαθητές των σχολικών συγκροτημάτων στον Άγιο Νικόλαο και στη Σητεία, ενώ ανοιχτά θα είναι και στην περιοχή της Ιεράπετρας.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 23:26