21/08/2019 17:03:29

Κατρούγκαλος: Η Ελλάδα δεν φοβάται ένα θερμό επεισόδιο

Κατρούγκαλος: Σημαντική διπλωματική επιτυχία Ελλάδας και Κύπρου, παραμένουμε σε εγρήγορση - Media

 

Η Τουρκία προσπαθεί να γκριζάρει περιοχές, αλλά το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο ξεκαθάρισε στη γείτονα με την απόφασή του, ότι αυτό είναι παραβίαση του διεθνούς δικαίου, δήλωσε στο Ραδιόφωνο 24/7 στους 88,6 ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος.

Πρόσθεσε ότι η Ελλάδα δεν φοβάται ένα θερμό επεισόδιο γιατί είναι προετοιμασμένη για να αντιμετωπίσει τον απρόβλεπτο γείτονα.

Ο κ. Κατρούγκαλος, εκτίμησε ότι στη Σύνοδο Τουρκίας-ΕΕ στη Βάρνα, θα υπάρξουν θετικές εξελίξεις στο ζήτημα των δυο Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στις φυλακές της Αδριανούπολης.

Αναφερόμενος στο ενδεχόμενο τηλεφωνικής επικοινωνίας Τσίπρα-Ερντογάν για το θέμα, είπε ότι η Ελλάδα -προς το παρόν- παραμένει στη δικαστική διάσταση.

Για την πρόταση της Φώφης Γεννηματά για μίνι αναθεώρηση του Συντάγματος, είπε ότι εμφανίζεται τάχα συναινετική αλλά μέσα στις προτάσεις είναι και το άρθρο 16 για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια. Πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση επιθυμεί την αναθεώρηση, αλλά να συνδυάζεται η συνέχεια, η συναίνεση και οι τομές.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.